Skocz do zawartości

Witam wszystkich


Radomac

Rekomendowane odpowiedzi

Zacząłem w pazdzierniku , włałściwie w pierwszej połowie października a właściwie to 12 pażdziernika ..... od Brewkita Coopers Dark Ale. Własnie wyniosłem do piwnicy. Drought juz tydzien stoi w butelkach a dzis zlewam English Bitter. Po dwóch pierwszych nastawach (na cukrze) dostrzeglem słody i glukoze. Zamierzam dzis jeszcze nastawic Lagera a na koniec roku bede mogl próbowac pierwsze efekty pracy. Chce poznac wszystko na razie na gotowych składniokach a później , no cóż - chyba nie uniknie sie zacierania.

Pozdrawiam wszystkich.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam

Zastąp cukier ekstraktem słodowym, w odpowiedniej ilości, a na pewno poczujesz różnicę. Zresztą jak masz już za sobą trzy brewkity i chcesz zacierać to chyba kolejne puszki niewiele już Cię nauczą. Pora na zacieranie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam w zapasie jeszcze trzy zestawy wiec je wyrobie i dopiero zainwestuje w sprzet i składniki na zacieranie ;) Najnowszy English Bitter juz z udzialem słodu zamiast cukru.

do butelek glukoza.

 

Mam nadzieje ze bedzie lepiej ;)

Edytowane przez Radomac
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.