Srecky Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Po tygodniach namysłów i zbieraniu informacji wystartowałem wczoraj z COOPERSEM - REAL ALE. Pokminiłem sobie, że część cukru zastąpię ekstraktem słodowym. Ostatecznie start objął, oprócz Brew Kita, 800 gram cukru i 500 gram ekstraktu słodowego. No i zaczęły się rozterki młodego piwowara... Chodzi mi to strasznie, wręcz wodę wybija z rurki. A zapach unosi się raczej wina niż piwa... I tak siedzę jak na szpilkach, myśląc czy wszystko idzie w kierunku pożądanym. Wesprzyjcie słowem, żebym spał spokojnie. Pozdrawiam Srecky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiosso Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Możesz spać spokojnie, zapachy to się mogą przeróżne unosić z fermentatora, a to że ostro pracuje - to tylko się cieszyć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Dobrze wystartowałeś - od razu razy dwa. Witam i życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srecky Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Faktycznie razy dwa... Złośliwość rzeczy martwych... Dzięki za wsparcie. Już bym rozlewał, jak dzieciak w piaskownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi