jacer Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 wyniki EBS, nagrody rozdane podczas Brau Bev http://european-beer-star.com/ebs01_en/downloads/presse/winners2010.pdf Byliśmy w dwóch nagrodzonych browarach i rozmawialiśmy z piwowarami. Mahr's i Drei Kronen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Czy to taki keg? Jestem ciekaw czy można go ponownie wykorzystać. http://brouette-de-bieres.com/images/bieres/bouteilles/bois/Leffe%20Blonde%20-%20Minifut%20Perfectdraft%206l%20-%20210X330.jpg Na dole etykiety rzuca się w oczy "perfect draft". Więc to nie jest zwykły keg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_ia4 Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Czy to taki keg? Jestem ciekaw czy można go ponownie wykorzystać. http://brouette-de-bieres.com/images/bieres/bouteilles/bois/Leffe%20Blonde%20-%20Minifut%20Perfectdraft%206l%20-%20210X330.jpg Na dole etykiety rzuca się w oczy "perfect draft". Więc to nie jest zwykły keg... Tak' date=' zgadzam się to [b']niezwykły[/b] keg :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 wyniki EBS, nagrody rozdane podczas Brau Bev http://european-beer-star.com/ebs01_en/downloads/presse/winners2010.pdf A gdzie medalowe Tyskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Perfect Draft to specjalny system: http://en.wikipedia.org/wiki/PerfectDraft Widziałem urządzenia do wyszynku, są eleganckie ale bardziej do kawiarni niż do domu, wygląda jak wielki ekspres do kawy i wymaga tych specjalnych kegów. Był o tym wątek: http://www.piwo.org/forum/t3044-PerfectDraft-Philips-5L.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Tak, zgadzam się to niezwykły keg :) Chodzi o to, że to jest beczułka systemu PerfectDraft. Więc i fitting niekoniecznie (a raczej koniecznie nie) będzie pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Jeszcze widziałem coś podobnego - Smart Draft http://www.schaefer-container-systems.de/keg-beverage-containers/smartdraft.htm Keg ma w środku przewidziany zbiorniczek na gaz CO2 do wypchnięcia piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 W tym roku też jadę na Brau Bevialle, może uda nam się gdzieś spotkać? Słyszałem, że wybiera się całkiem sporo ludzi. Mam pytanie o dojazd: - czy coś zmieniło się z przejazdem przez Wrocław z kierunku Warszawy? - czy możecie polecic jakiś nocleg między Wrocławiem a granicą, raczej bliżej Wrocławia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) A którą trasą chcesz jechać z Warszawy? Wrocław posiada AOW i przejazd przez Wrocek trwa 15 min. wyskakujesz na A4 i już. Gdzieś przy A4 jest zajazd, zatrzymujemy się tam na posiłki czasami, przyjemny hotelik. Edytowane 7 Listopada 2011 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 - czy coś zmieniło się z przejazdem przez Wrocław z kierunku Warszawy? Wszystko. Nie ma już problemu przejazdu przez Wrocław. Normalnie wjeżdżasz od jednej strony i teleportuje cię od razu na autostradę. Nie przyśnijcie, bo wyda wam się, że niemiecką granicę minęliście. A tak serio, jest bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 No to się pewnie gdzieś spotkamy, kto śpi w Bambergu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 My śpimy pod Bambergiem, w Gasthof Heerlein, ale zwiedzać chcemy głównie małe browary w okolicy, choć i do Bambergu z pewnością zawitamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 My śpimy niedaleko Graikenflała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Co niektórzy już siedzą w Schlenkerli i chleją Urbocka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Co niektórzy już siedzą w Schlenkerli i chleją Urbocka To się ciesz, bo przynajmniej nie będzie od ciebie capiało jak z kilograma "Żywieckiej" :) opijców w Schlenkerli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Ale ja chcę pachnieć jak kiełbasa Żywiecka Tak wogóle to Grzesiek z Żywca podku... mnie smsesami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 W tym roku zupełnie zapomniałem, że są targi, ale przyszłym koniecznie się wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Co niektórzy już siedzą w Schlenkerli i chleją Urbocka A to Grzesiek tego Urbocka. No ja tylko Sumacka 11°Blg , Samuraia 14°Blg , Haka 15°Blg , Quaterbacka 19°Blg i Zlatą Raketę 17°Blg z kranu*. V Varnsdorfu, u Kocoura. Najlepszy o dziwo Sumacek. Pozostałe dobre, tylko Samurai coś nie tego w aromacie, ale Sumacek wybitny. Dostałem też na spróbowanie Jahodoveho Porteru z Lobau - kompot . Generalnie lokal bardzo wporzo. *wszystkie 0,3L, ale za to w 1h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 A Ty już pojechałeś? Miałem własnie Ci wysłać sms czy już jedziecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 W tym roku zupełnie zapomniałem, że są targi, ale przyszłym koniecznie się wybiorę No właśnie, już u josefika gadaliście, że byście się wybrali. To kombinujcie na przyszły rok, niekoniecznie w listopadzie. My nie jedziemy na targi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Coś czuję, że we wiosennym Piwowarze będzie ciekawy wywiad z ciekawym gościem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Coś czuję, że we wiosennym Piwowarze będzie ciekawy wywiad z ciekawym gościem. Chyba raczej w zimowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Dziś udało nam się odwiedzić 7 browarków w okolicach Bambergu. A to jeszcze nie koniec dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Wróciłem, było fajnie, jak zawsze. W Bambergu piwowarów domowych z Polski jak mrówków. Ale najlepsi byli emerykańce, którzy gdy usłyszeli, że jesteśmy z Polski i warzymy, wyrecytowali w naszym języku: Jestem piwowarem domowym. Już niedługo w USA rusza produkcja Grodzisza na masowa skalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Witajcie, Czy ktoś wybiera się w tym roku na targi? Chętnie z kimś bym się zabrał i podzielił kosztami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi