cr4y Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Witam, powoli zabieram się za budowę sprzętu do ważenia i psocenia również gęstszych nastawów. Potrzebuję rady jak rozwiązać temat grzania. Otóż kupiłem kega 100l i przerabiam go. Zastanawiam się nad tym czy zamówić grzałkę dostosowaną do potrzeb czyli długa o małej gęstości mocy, czy zaspawać spod kega i tam umieścić grzałkę, czyli grzanie samym spodem, tutaj grzałka będzie na pewno tańsza. Myślę nad grzałką ok 6kw. W kegu będzie mieszadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Moim zdaniem pod dniem ma tą zaletę że nie obkleja sie młótem i później kontaktu z brzeczką. 6kW myśle że wystarczy ja w moim 45l grzeję 2-2,3kW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4y Opublikowano 19 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia No to jest zaleta właśnie, że się nie obkleja, nie przypala, tylko pewnie trzeba zrobić jeszcze jakiś zbiornik przeponowy bo będzie w układzie zamkniętym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 36 minut temu, cr4y napisał(a): No to jest zaleta właśnie, że się nie obkleja, nie przypala, tylko pewnie trzeba zrobić jeszcze jakiś zbiornik przeponowy bo będzie w układzie zamkniętym. co w układzie zamkniętym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4y Opublikowano 19 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Grzałka, jeśli dół będzie zaspawany to ciśnięcie wzrośnie raczej sporo i trzeba jakoś to zredukować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) 11 minut temu, cr4y napisał(a): Grzałka, jeśli dół będzie zaspawany to ciśnięcie wzrośnie raczej sporo i trzeba jakoś to zredukować. W garnkach elektrycznych nie sa zaspawane i działa zerknij w ten temat Edytowane 19 Kwietnia przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4y Opublikowano 19 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Nie wien czy dobrze się rozumiemy, myślę żeby zaspawać dół oraz małe dziury na bokach, wspawać mufe pod grzałkę i uzupełnić przestrzen olejem, w tym wypadku ciecz będzie się rozszeżać od temperatury. No bo co innego wymyślić. Grzałki w kegu jakos mnie nie przekonują, obawiam się przypaleń na nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 13 minut temu, cr4y napisał(a): Nie wien czy dobrze się rozumiemy, myślę żeby zaspawać dół oraz małe dziury na bokach, wspawać mufe pod grzałkę i uzupełnić przestrzen olejem, w tym wypadku ciecz będzie się rozszeżać od temperatury. No bo co innego wymyślić. Grzałki w kegu jakos mnie nie przekonują, obawiam się przypaleń na nich. Zerknij w podlinkowany temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4y Opublikowano 19 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Temat długi, i każdy tam montuje grzałki w zbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 6 minut temu, cr4y napisał(a): Temat długi, i każdy tam montuje grzałki w zbiorniku. Ciekawe dlaczego? 😛 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4y Opublikowano 19 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Pewnie wygodniej zrobic 4 dziury zamiast spawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi