Pierre Celis Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Gdy na początku grudnia 2024 przeczytałem, że legendarny Pivovarský dům/Hobit/Biovar/Quasek będzie się zamykał po 25 latach działalności, natychmiast kupiłem bilety do Ostravy. Prócz pożegnania jednego z moich ulubionych miejsc w tym mieście, chciałem ruszyć szlakiem dobrych piwnych (i nie tylko!) adresów. Kilka dni przed podróżą pojawiła się informacja, że browarek wraz z lokalem na jakiś czas jest uratowany. Będzie funkcjonował dwa dni w tygodniu. ale wiadomo, że to już nie będzie to samo, a i właściciel potwierdził, że przyszłość jest niejasna. Zapraszam zatem zarówno na wideopożegnanie z Hobitem, jak i na podróż po ciekawych miejscach w Ostravie! Prodejna Olomouckých tvarůžků, Puchmajerova 1 Minikino Kavárna, Kostelní 3 Pivovarský dům, Přívozská 367/34 Psí Kusy, Poštovní 155/14 Babylon Cafe, Střelniční 10/1 Impresje z miasta View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi