Kris32 Opublikowano 17 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2025 Cześć, Jako nowy użytkownik wersji Smart chciałbym zapytać o Wasze doświadczenia z tym urządzeniem i poprosić o pomoc. Mam problem z wgraniem do sterownika urządzenia procesu automatycznego. Próbowałem zarówno korzystać z ogólnodostępnych receptur, jak i tworzyć własne w aplikacji online. Niestety, żadne z nich nie działają. Po uruchomieniu procesu na smartfonie na wyświetlaczu urządzenia pojawia się komunikat „STEP 1” z zerową temperaturą, zerową mocą grzałki i zerowym czasem. Czy ktoś miał podobny problem i wie, jak poprawnie wgrać recepturę do sterownika? Drugie pytanie dotyczy mocy grzałek. Po podłączeniu miernika zużycia energii zauważyłem, że mimo możliwości ustawienia mocy co 100 W, kociołek grzeje tylko w trzech zakresach: 1300 W, 1700 W i 3000 W. Czy ktoś z Was sprawdzał swoje urządzenie pod tym kątem i może podzielić się swoimi obserwacjami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyr Opublikowano 29 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2025 Cześć! Rozwiazales jakoś ten problem? A może ktoś inny wie jak go rozwiązać? Kupiłem brauheld Smart 45l i po połączeniu z aplikacją to jakaś kpina na pierwszy rzut oka. Kilka stów więcej żeby móc sterować z Aplikacji a nie widzę takiej sensownej możliwości póki co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2025 2 godziny temu, kyr napisał(a): Cześć! Rozwiazales jakoś ten problem? A może ktoś inny wie jak go rozwiązać? Kupiłem brauheld Smart 45l i po połączeniu z aplikacją to jakaś kpina na pierwszy rzut oka. Kilka stów więcej żeby móc sterować z Aplikacji a nie widzę takiej sensownej możliwości póki co A konkretnie to z czym jest problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyr Opublikowano 29 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2025 (edytowane) 7 godzin temu, anteks napisał(a): A konkretnie to z czym jest problem? Połączyłem kociołek przez WiFi z aplikacją. W aplikacji Klarstein mam możliwość odpalenia jednego kroku. Nigdzie nie ma możliwości ustawienia wielu kroków. Jest kilka gotowych przepisów które nie odpalają nawet kociołka tylko jakby nakazują mu utrzymywać temperaturę 20 stopni. Tworząc własną recepturę nie widzę możliwości ustawiania hop alert na przykład. Żadnego sensownego łańcucha kroków . Grzebałem w aplikacji dobra godzinę i się poddałem Na samym sterowniku w kociolku nie widzę możliwości ustawienia jakiegoś ciągu kroków mimo że opis ze strony pięknie mówi o bodaj możliwości 11 kroków i 9 receptur. Dodam że kociołek łączy się przez WiFi i na sam pojedynczy krok zadany np 65 stopni na godzinę i 3000W reaguje pracą Problemy są w sumie te same co w poście Kris32 Edytowane 29 Listopada 2025 przez kyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 29 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2025 Jak sprzęt jest nowy to, moim zdaniem, powinniście odezwać się do producenta. Błędy w aplikacjach się zdarzają i można to naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi