josefik Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Jaki jest procentowy stopień odfermentowania ekstraktów w proszku dostępnych na naszym rynku? Domyślnie w Beer recipator poziom odfermentowania w stosunku do glukozy to poziom 55%, w beertools są trzy rodzaje suchych ekstraktów Muntons Fision 75% , Northwestern 70%, Laglander 55% jeśli założyć że ekstrakt Muntons dostępny na naszym rynku odfermentowuje 75% to 20% różnicy to sporo. Jaki poziom odfermentowania zastosować do ekstraktu Wesa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Może to trochę pomoże: http://www.wes.com.pl/index.php?p=13&id=14&&idst=14&o=Zalety&poziom=pk&&m=13&&md=14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 To jest o płynnym ekstrakcie, a nie suchym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now