Skocz do zawartości

Stopień odfermentowania suchego ekstraktu


josefik

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki jest procentowy stopień odfermentowania ekstraktów w proszku dostępnych na naszym rynku?

Domyślnie w Beer recipator poziom odfermentowania w stosunku do glukozy to poziom 55%,

w beertools są trzy rodzaje suchych ekstraktów Muntons Fision 75% , Northwestern 70%, Laglander 55%

jeśli założyć że ekstrakt Muntons dostępny na naszym rynku odfermentowuje 75% to 20% różnicy to sporo.

Jaki poziom odfermentowania zastosować do ekstraktu Wesa?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.