josefik Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Jaki jest procentowy stopień odfermentowania ekstraktów w proszku dostępnych na naszym rynku? Domyślnie w Beer recipator poziom odfermentowania w stosunku do glukozy to poziom 55%, w beertools są trzy rodzaje suchych ekstraktów Muntons Fision 75% , Northwestern 70%, Laglander 55% jeśli założyć że ekstrakt Muntons dostępny na naszym rynku odfermentowuje 75% to 20% różnicy to sporo. Jaki poziom odfermentowania zastosować do ekstraktu Wesa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Może to trochę pomoże: http://www.wes.com.pl/index.php?p=13&id=14&&idst=14&o=Zalety&poziom=pk&&m=13&&md=14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 To jest o płynnym ekstrakcie, a nie suchym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się