Qxa Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Zobacz ogłoszenie Warzelnia domowa do piwa – kompletny zestaw Na sprzedaż: Warzelnia domowa do piwa – kompletny zestaw Specyfikacja sprzętu: Kadź zacierna – stal nierdzewna, pojemność 100 litrów, zawór ¾ cala, pokrywa z włazem. Silnik z reduktorem – 60 obrotów na minutę + mieszadło. Kadź filtracyjna – stal nierdzewna, pojemność 100 litrów, zawór ¾ cala, pokrywa. Ruszt filtracyjny – wykonany laserowo na specjalne zamówienie. Kadź warzelna – stal nierdzewna, pojemność 100 litrów, zawór ¾ cala, pokrywa. Stelaż – stabilna konstrukcja pod całą warzelnię. 2 x palnik gazowy – moc 15,5 kW, trzyobręczowy. 2 x fermentator stożkowy – pojemność 220 litrów, zawory ze stali nierdzewnej, wewnętrzne wężownice chłodzące ze stali nierdzewnej (do kontroli temperatury fermentacji). Płytowy wymiennik ciepła – do chłodzenia brzeczki po gotowaniu. Kegi Pepsi – około 50 sztuk. Inne akcesoria – dodatkowy sprzęt, którego listę mogę przygotować dla osób zainteresowanych. Opis ogólny: Sprzedaję kompletny zestaw narzędzi do warzenia piwa w warunkach domowych. Warzelnia była kompletowana i modernizowana od 2010 roku. Na tym sprzęcie ugotowałem ponad 5000 litrów piwa – sprawdza się znakomicie przy praktycznie wszystkich stylach piwa. Możliwości: Maksymalna wydajność: ok. 90+ litrów na jedno wybicie. Typowe sesje warzenia: dwa wybicia jednego piwa trafiały do stożkowych fermentorów. Najwyższy osiągnięty ekstrakt: około 30°Blg. Sprzęt nie był używany od kilku lat, ale jest kompletny i gotowy do dalszej pracy. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania telefonicznie. Możliwość obejrzenia sprzętu w Żywcu. Cena: Ciężko mi jednoznacznie wycenić całość – rozważę propozycje cenowe oraz możliwość sprzedaży poszczególnych elementów osobno. Dla zainteresowanych mogę przesłać galerię zdjęć. Sprzedający Qxa Data 2025.06.10 Cena Kategoria Sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi