kopyr Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Piana: potężna, to akurat nie jest korzystne, ale kremowa, mięsista, oblepia cudnie szkło i jest baaardzo trwała to już same zalety. Kolor: miodowo-złocisty, delikatne zmętnienie. Wysycenie: zdecydowanie zbyt wysokie. Nie wylata, ale strasznie zapycha, odbija się, no po prostu jest za wysokie, a jak na ale to już fest wada. Zapach: ładny cytrusowy chmiel i... chyba trochę żywicy. Smak: wbrew pozorom język kołkiem nie staje. Goryczka konkretna, ale przyjąłbym większą. Nie wiem jaki jest ekstrakt początkowy, ale pije się gładko. Gdyby nie to przegazowanie to byłoby bardzo pijalne. Albo inaczej jest bardzo pijalne, nawet pomimo przegazowania. Estry, chyba brzoskwinia. Jacer, zmniejsz ilość cukru do refermentacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now