Skocz do zawartości

Przepis na Modern West Coast IPA


Raf78

Rekomendowane odpowiedzi

AI prponuje taką recepturę na 25l

Styl: West Coast IPA Modern
Ekstrakt początkowy: ~13° Plato
ABV: około 6,2%
IBU: około 40
Kolor: ~8 EBC
Składniki:
Słody:
• 6,9 kg słód pilzneński Weyermann Premium
• 190 g glukozy
Chmiele:
• 31 g Motueka (goryczka, 60 min)
• 38 g Nelson Sauvin (aromat, 15 min)
• 38 g Riwaka (aromat, 5 min)
• 25 g Motueka (dry hopping, 4 dni)
• 25 g Nelson Sauvin (dry hopping, 4 dni)
• 25 g Riwaka (dry hopping, 4 dni)
Dodatki:
• 7–9 g zestu limonki (5 min przed końcem gotowania)
Drożdże:
• American Ale (np. Wyeast 1056, WLP001 lub Safale US-05)

 

 Proszę o Wasze uwagi do powyższej receptury

Edytowane przez Raf78
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.