pepek84 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 #128 Oatmeal Stout Zasyp : 5 kg Pale Ale Castle Malting 1 kg Oat Castle Malting 0,6 Roasted Barley Castle Malting 2ml kwas mlekowy Zacieranie : 66C 45 min 72C 15 min 78 C 10 min Chmielenie : 60 min 75g Fuggle 5 min 25g Fuggle Wybicie l 24blg. Windsor Lallemand, saszetka bez uwadniania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) #129 Black IPA 16blg, 64ibu Zasyp : 7 kg Pale Ale Castle Malting 0,8kg Black Fawcett 0,2 Cara Blond Castle Malting 2ml kwas mlekowy Zacieranie : 66C 45 min 72C 15 min 78 C 10 min Chmielenie : 60 min 40g Columbus 16,5% 5 min 25g Citra 12,8% 5 min 25g Galaxy 13,6% 0 min 25g Citra 12,8% 0 min 25g Galaxy 13,6% Wybicie 23l. BRY97, gęstwa. Edytowane 18 Stycznia 2020 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Powtórka #43, trochę modyfikacji, ma być jeszcze bardziej słodko. A biorąc pod uwagę parametry po gotowaniu to będzie bardzo słodko #130 Imperial Milk Stout 20blg, 29ibu Zasyp : 6,25 kg Pilsen Castle Malting 1 kg Monachijski Jasny Viking Malt 0,4 kg Carafa III Weyermann 0,4 kg Jęczmień Prażony Viking Malt 0,3 kg Cafe Light Castle Malting Zacieranie : 66C 45 min 72C 15 min 78 C 10 min Chmielenie : 60 min 20g Columbus 16,5% 10 min 25g Fuggle 4,5% 10 min 1 kg Laktoza 5 min 25g Fuggle 4,5% Wybicie l 24l, . Lallemand Windsor gęstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 #131 12° Zasyp : 4,15 kg Pilsen Castle Malting 0,5 kg Monachijski Jasny Viking Malt 0,2 kg Cara Clair Casle Malting Zacieranie : 66C 45 min 72C 15 min 78 C 10 min Chmielenie : 60 min 30g Premiant 6,62 % 5 min 15g Saaz 3,11% 0 min 10g Premiant 6,62% Wybicie l 24l, . WY2007 - starter 1,2 litra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 #132 Pilsner 14° Zasyp : 4,75 kg Pilsen Castle Malting 1 kg Monachijski Jasny Viking Malt Zacieranie : 66C 45 min 72C 15 min 78 C 10 min Chmielenie : 60 min 50g Premiant 6,62 % 15 min 20g Saaz 3,11% 10 min 20g Saaz 3,11% 5 min 25g Saaz 3,11% 0 min 10g Premiant 6,62% Wybicie l 21l, . WY2007 - gęstwa po #131 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 14 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 #133 smash Wiedeńskie 11,7° 30 ibu, Zasyp : 5 kg Vienna Castle Malting Zacieranie : 66C 45 min 72C 15 min 78 C 10 min Chmielenie : 60 min 50g Izabella Polish Hops 5 % 10 min 25g Izabella 5% 5 min 25g Izabella 5% Wybicie l 213l, . Lallemand London ESB - gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 14 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 #134 Pale Ale 11,5° 30 ibu, Zasyp : 5 kg Pilsen Castle Malting 0,25 Cara Gold Castle Malting Zacieranie : 66C 45 min 72C 15 min 78 C 10 min Chmielenie : 60 min 20g Amarillo Cryo 17,4% 5 min 8g Amarillo Cryo 17,4% Wybicie 25l, US-05 suche, bez uwadniania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan Opublikowano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Cześć, @pepek84 napiszesz coś więcej nt. nowego sprzętu (Brewster Beacon)? Zadowolony jesteś, czy jednak nie do końca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Cześć. Zadowolony, trochę warek już ugotował, pracuje dalej, żałuję że nie poczekałem na większy więcej info w odpowiedzi na PW od Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się