Skocz do zawartości

Browar Siepraw


Rekomendowane odpowiedzi

#128 Oatmeal Stout

Zasyp : 

5 kg Pale Ale Castle Malting 

1 kg Oat Castle Malting

0,6 Roasted Barley Castle Malting

2ml kwas mlekowy

 

Zacieranie : 

66C 45 min

72C 15 min

78 C 10 min

 

Chmielenie : 

60 min 75g Fuggle 

5 min 25g Fuggle

 

Wybicie l 24blg.  Windsor Lallemand, saszetka bez uwadniania

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#129 Black IPA 16blg, 64ibu

Zasyp : 

7 kg Pale Ale Castle Malting 

0,8kg Black Fawcett

0,2 Cara Blond Castle Malting

2ml kwas mlekowy

 

Zacieranie : 

66C 45 min

72C 15 min

78 C 10 min

 

Chmielenie : 

60 min 40g Columbus 16,5%

5 min 25g Citra 12,8% 

5 min 25g Galaxy 13,6% 

0 min 25g Citra 12,8% 

0 min 25g Galaxy 13,6% 

 

Wybicie 23l.  BRY97, gęstwa. 

Edytowane przez pepek84
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Powtórka #43, trochę modyfikacji, ma być jeszcze bardziej słodko. A biorąc pod uwagę parametry po gotowaniu to będzie bardzo słodko :D

 

#130 Imperial Milk Stout 20blg, 29ibu

Zasyp : 

6,25 kg Pilsen Castle Malting 

1 kg Monachijski Jasny Viking Malt 

0,4 kg Carafa III Weyermann 

0,4 kg Jęczmień Prażony Viking Malt 

0,3 kg Cafe Light Castle Malting

Zacieranie : 

66C 45 min

72C 15 min

78 C 10 min

 

Chmielenie : 

60 min 20g Columbus 16,5%

10 min 25g Fuggle 4,5% 

10 min 1 kg Laktoza 

5 min 25g Fuggle 4,5% 

 

Wybicie l 24l, .  Lallemand Windsor gęstwa. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

#131 12°

Zasyp : 

4,15 kg Pilsen Castle Malting 

0,5 kg Monachijski Jasny Viking Malt 

0,2 kg Cara Clair Casle Malting

 

Zacieranie : 

66C 45 min

72C 15 min

78 C 10 min

 

Chmielenie : 

60 min 30g Premiant 6,62 %

5 min 15g Saaz 3,11%

0 min 10g Premiant 6,62%

 

 

Wybicie l 24l, .  WY2007 - starter 1,2 litra. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#132 Pilsner 14°

Zasyp : 

4,75 kg Pilsen Castle Malting 

1 kg Monachijski Jasny Viking Malt 

 

 

Zacieranie : 

66C 45 min

72C 15 min

78 C 10 min

 

Chmielenie : 

60 min 50g Premiant 6,62 %

15 min 20g Saaz 3,11%

10 min 20g Saaz 3,11%

5 min 25g Saaz 3,11%

0 min 10g Premiant 6,62%

 

 

Wybicie l 21l, . WY2007 - gęstwa po #131

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

#133 smash Wiedeńskie 11,7°  30 ibu, 

Zasyp : 

5 kg Vienna Castle Malting

 

 

Zacieranie : 

66C 45 min

72C 15 min

78 C 10 min

 

Chmielenie : 

60 min 50g Izabella Polish Hops  5 %

10 min 25g Izabella 5%

5 min 25g Izabella 5%

 

 

 

Wybicie l 213l, . Lallemand London ESB - gęstwa 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#134 Pale Ale  11,5°  30 ibu, 

Zasyp : 

5 kg Pilsen Castle Malting

0,25 Cara Gold Castle Malting

 

 

Zacieranie : 

66C 45 min

72C 15 min

78 C 10 min

 

Chmielenie : 

60 min 20g Amarillo Cryo 17,4%

5 min 8g Amarillo Cryo 17,4%

 

 

 

Wybicie  25l, US-05 suche, bez uwadniania

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.