witia Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Przygarnę jakąkolwiek gęstwę górnej fermentacji. Taka loteria, co będzie to uwarzę. W okolicach Opole mogę odebrać osobiście. Dodatkowo: 20 i 23(powrót) listopada będę jechał trasą Opole-Częstochowa-Warszawa-Białowieża i mogę podjechać jak nie będzie bardzo daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarrro Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Gęstwa 3638 do oddania, Wrocław. Najchętniej odbiór osobisty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdusz Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Oferta dla odważnych. Mam do wydania dwa 12-miesięczne skosy 3068 Weihenstephan Weizen. W mojej ocenie są nadal dobre. Z jednego takiego skosu zrobiłem starter ( 3 etapy, w sumie 4 dni ). Mam od ok. tygodnia na burzliwej weizena i wszystko odbywa się wzorowo. Kontakt na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St. Anger Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Oddam gęstwę 1007 German ale Wyeasta, trzecie pokolenie, kontakt pw. Chorzów. Mogę przynieść 02.12.12 do białej małpy. Edit: Gęstwa już zarezerwowana Edytowane 30 Listopada 2012 przez St. Anger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pero Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Poszukuje drożdży płynnych do IPA i/lub Marcowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Do marcowego będę miał za około 4 tygodnie. Szukam coś do Pilsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nachteil Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Gdyby złożyło się, że ktoś w ciągu najbliższego miesiąca dysponowałby w Krakowie lub okolicy gęstwą po płynnych do Saisona, proszę o kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltkj Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Do marcowego będę miał za około 4 tygodnie. Szukam coś do Pilsa. White Labs WLP838 Southern German Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Poproszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszka Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Przyjme gęstwe dolnej fermentacji do jakiegoś lagerka lub pilsa. Dotychczas nawarzyłem kilkanaście warek ale wszystko na drożdżach suchych. Teraz chciałem spróbować czegoś na płynnych. Oczywiście jestem w stanie zapłacić drobną kwote. Ceny drożdży płynnych w sklepach mnie przerażają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Przygarnę coś do witbiera. Odwdzięczę się WLP 670 farmhouse ale, tudzież 3068 Weihenstephen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilus Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Coś do BPA, Wrocław Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Kilus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zymki Z047(Wiessbier IV Furstengold) - II zbiór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMP Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Wyeast XL 2308 Munich Lager Wyeast XL 1728 Scottish Ale Gliwice - Rybnik - Katowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Wyeast XL 2308 Munich Lager Wyeast XL 1728 Scottish Ale Gliwice - Rybnik - Katowice Ja poproszę oba, sposób wysyłki uzgodnijmy na PW. Oczywiście pokrywam koszty wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronin Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Wyeast XL 2308 Munich Lager Jak masz nadmiar to mogę odebrać osobiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMP Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Raczej nie wysyłam pocztą, zreszta nie bardzo miało by to ekonomiczny sens. Poza tym jak to zapakować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Raczej nie wysyłam pocztą, zreszta nie bardzo miało by to ekonomiczny sens. Poza tym jak to zapakować? Butelka, kapsel i liczyć na to, że wszystko pójdzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Dochodzi bez problemów, osobiście stosuję buteleczki po actimelach z Biedronki. Wysyłka paczkomatem, dochodzi w niecałe 2 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymiki Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Wyeast 2001 Urquell Lager - dzisiaj zebrana i przemyta (1 zbiór) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Chętnie ją przygarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Mam możliwość przechowywania drożdży w warunkach głębokiego zamrożenia (-80) w roztworze krioprotektanta... Póki co mam zamrożone (zawsze z pierwszej, odpowiednio odpłukanej gęstwy): Safale US-05 Mauribrew Ale 514 Wyeast Forbidden Fruit 3463 Wyeast Ringwood Ale 1187 Wyeast Belgian Ardennes 3522 Jeśli macie coś, czego nie posiadam, (póki co nie będzie trudno) możemy umówić się na wymianę w Toruniu (ponieważ warzę ze średnią częstotliwością, proszę o wiadomość na priv na jakiś tydzień przed spotkaniem, żebym zdążył pożyczyć chociażby jakiś ekstrakt do zaszczepienia). Drożdże rozmrażają się bardzo dobrze i po 2-4 dniach żywo pracują w starterze. Edytowane 23 Marca 2013 przez panszpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Poszukuję gęstwę do Alta : Wyeast German Ale albo Wyeast Kolsch jeśli ktoś posiada którąś z gęstw to bardzo bym prosił. Oczywiście pokrywam koszty wysyłki gęstwy. Proszę o info na pw planuję warzenie na 8 lub 14 stycznia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiD Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Z racji tego, że w najbliższym czasie będę mierzył się z Pilsem i Pszenicznym, poszukuję do nich gęstw. Pils - Wyeast 2007 Pilsen Lager lub Wyeast 2278 Czech Pils Pszeniczne - Wyeast 3068, Wyeast 3056. Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc. Ideałem byłoby, gdyby darczyńca był z Wrocławia lub okolic, wtedy mógłbym odebrać osobiście i zrewanżować się czymś w płynnej postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Oddam gęstwę S-23,S-33,T-58,Brewfarm Blanche.Zebrane w grudniu i styczniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi