zgoda Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 0.5°Blg to będzie pewnie coś koło 200g glukozy. Moim zdaniem nie warto (dla zasady), ale podobnie jak Dagome nie sądzę, żeby miało to wielki wpływ na charakter piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 A jak do tego doda jeszcze około 100 g do refermentacj to będzie razem 300 g. Pewnie i tyle nie będzie miało dużego wpływu na charakter piwa, tylko po co to właściwie robić? Dla większych %? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Samozadowolenia, wyższych %, czy ja wiem co jeszcze... Dlatego uważam że nie ma sensu tego robić, podobnie jak rozcieńczać jeżeli przypadkiem wyjdzie założona ilość i wyższy ekstrakt. Nie jesteśmy koncernem i nie ma potrzeby trafiać w to, co napisane na etykiecie. Ma być smaczne piwo, a czy wyjdzie "marcowe 12.5%" czy "helles 12%", to już kwestia nazwy. Krajan robi niby-koźlaka co ma 14% ekstraktu i jest całkiem smaczny, więc o czym my tu w ogóle rozmawiamy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się