pedro22 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 (edytowane) Trudno mi powiedzieć, czy to polepsza sytuację, z własnego doświadczenia wiem, że na pewno nie szkodzi. Poza tym będąc niedawno w browarze w Cieszynie zauważyłem, że fermentacja przebiega tam w zupełnie odkrytych wannach umieszczonych w podziemiach browaru - pewnie nie ma tam pustyni bakteriologicznej a mimo wszystko nic się temu piwu nie dzieje. Dostęp do tlenu też mu nie szkodzi (może pomaga ?) Edytowane 16 Lutego 2011 przez pedro22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się