zibi Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Zimowe Impresje Piwne II To kolejne drugie spotkanie Piwowarów w Sudetach Środkowych W dniach 5-6 marzec Tym razem gościć będziemy w Jędrzejowej Chacie w Unisławiu Śląskim u państwa Gertrudy i Andrzeja Zagoździńskich http://www.mieroszow.pl/agr_jedchat.htm A oto program Imprezy 05-03-2011 -Przyjazd co najmniej do godziny 10 rano do Jędrzejowej Chaty -Lekki posiłek -Wyjazd Autokarem około 11.00 do Czech na zwiedzanie Browaru Broumov (zwiedzanie browaru i degustacja piwa) :smilies: http://www.pivovarbroumov.cz/index_pl.html -Przyjazd około godziny 16-17 -Uroczysta kolacja. -Biesiada piwna i degustacja naszych wspaniałych uwarzonych piw, gry konkursy i zabawy do rana. 06-03-2011 śniadanie pożegnanie wyjazd (i czekanie na następne Zimowe Impresje) Całkowity koszt imprezy to 95 zł + 150 Koron Czeskich Przejazd autokarem z Unisławia do Broumova wliczony w cenę ,pilotaż, ubezpieczenie NNW,KL, Ilość miejsc ograniczona Jeżeli ktoś chciałby przyjechać w piątek to nie problem dodatkowo nocleg + śniadanie 40zł Zaliczka 30 zł do dnia 18.02.2011 na nr konta 70 1050 1908 1000 0022 1677 9658 z dopiskiem Zimowe Impresje Piwne 2011 Więcej informacji mobil 507 001 481 lub na priva zibi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Na dzień dzisiejszy mamy już 5 piwowarów z rodzinami na Zimowe Impresje Piwne 2011 1. zibi + 1 2. uups +1 3. josefik + 2 4. rubezahl + 2 5. akebes +? Zapraszamy wszystkich chętnych Ciepły klimat Jędrzejowej Chaty i "Małe Alpy" tak nazywane jest potocznie pasmo Gór Suchych należące do Gór Kamiennych gdzie będziemy biesiadować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Niezła impreza się szykuje widząc listę uczestników szkoda tylko że ja nie mogę dołączyć z powodu tzw "siły wyższej", ale może w przyszłym roku się w końcu uda. Pozdrawiam i życzę owocnego biesiadowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Na Zimowe Impresje Piwne 2011 J jest nas już 18 osób więc muszę zamówić większy autobus żeby nas dowiózł do Broumova i z powrotem do Jędrzejowej Chaty. Zapraszam, autobus nie problem szykuje się fajna impreza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Na dzień dzisiejszy mamy już 8 piwowarów z rodzinami na Zimowe Impresje Piwne 2011 1. zibi + 1 2. uups +1 3. josefik + 2 4. rubezahl + 2 5. akebes +1 6. grzechu_k+3 7. somek +1 8. Bączek Przedłużam rejestrację do 23.02.2011 mamy jeszcze wolne miejsca Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Heh , wychodzi na to, że mam największą rodzinę Nie mogę się już doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somek Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja też się nie mogę doczekać. Jestem świeżak i jak na świeżaka przystało czas mi się zawsze dłuży ;] Chciałbym porównać swoje piwka z piwami warzonymi przez specjalistów w tym fachu, żeby nabierać doświadczenia Jak na razie mam małe doświadczenie w degustacji domowego piwka i z chęcią bym się podszkolił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 (edytowane) Ja też jestem świeżak. Osobiście znam tylko josefika. A co do rodziny to oprócz żony jedzie ze mną kolega, z którym warzę i jego syn. Niestety jeśli chodzi o domowe piwo to będę miał tylko raucha (no może po 2-3 butelki piernikowego i nieudanego grodzisza - jeśli zostaną do tego czasu). Reszta piw dopiero lageruje. A te co są w butelkach nie nadają się do publicznej prezentacji. Edytowane 18 Lutego 2011 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somek Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 E tam.. ja wezmę monachijskie jasne butelkowane 5 lutego Może jakoś się zdąży ułożyć i nagazować.. a jak nie to oczekuje konstruktywnej krytyki, co do tego piwka ;] Wezmę tez pilsa. Będę go już miał w butlach, ale to raczej na wymianę.. bo do spożycia pewnie nie będzie się nadawał po dwóch tygodniach refermentacji.. nie zdąży się nagazować, nie mówiąc już o ułożeniu;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 W Broumovie będzie można skosztować 2 nowych piw smakowych ("ochucenych"): czekoladowe i herbal bitter oraz czarnej "trzynastki". Czekoladowe oczywiście dla smakoszy, herbal bitter robi na mnie pozytywne wrażenie, bo nie ma przesady z ziołowymi posmakami. Ciemna 13-tka ma walor taki, że w odróżnieniu od ciemnej 10-tki nie jest dosładzana aspartamem. Będę po raz pierwszy na takiej kameralnej imprezie a zabiorę oktoberfesta, schwarzbiera (co prawda jeszcze młode), angielskiego bittera i witbiera. Też będę ciekawy opinii bardziej doświadczonych kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 No to mamy problem bo ja też się jeszcze uczę tak że zostaje nam tylko josefik , rubezahl,uups i akebes jako opiniodawcy. A piwa przywieżcie i te dobre i te niby niedające się do publicznej prezentacji. Swego czasu jedno z moich piw przed zlaniem do butelek miało powędrować do klo..,ale zaprzyjażniony browar z okolicy stwierdził, zlej do butelek zobaczysz co będzie.Okazało się ze wyszło niezłe piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 ja jestem w pierwszej klasie tej szkoły tak ze zostało mi jeszcze parę lat chyba że zostanę na drugi rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 A piwa przywieżcie i te dobre i te niby niedające się do publicznej prezentacji. Mogę zabrać któregoś paskuda, ale to na waszą odpowiedzialność. Wśród znajomych schodzi jako "cytrynowe". Problem z tym piwem jest taki, że chmieliliśmy w siateczkach i b.mało chmielu było przepłukiwane przez brzeczkę podczas warzenia. Efekt - piwo ma odczyn kwaśny i czuć to wyraźnie. Po trochu męczymy te warki, bo jesteśmy zwolennikami powiedzenia "Co uwarzyłeś to teraz wypij", ale idzie to ciężko. No i proponuję, taki podział : ilość warek stopień 0-20 początkujący 20-50 średnio-zaawansowany 50-100 zaawansowany 100< profesjonalista (Leon Zawodowiec) Jestem początkującym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 ... Swego czasu jedno z moich piw przed zlaniem do butelek miało powędrować do klo..,ale zaprzyjażniony browar z okolicy stwierdził, zlej do butelek zobaczysz co będzie.Okazało się ze wyszło niezłe piwo Czy to nie była owa medalowa blond ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Zibi trochę oponował, ale chyba informacja, o mile widzianych wytworach ogólnospożywczych, które powstają w naszych domach, nie jest zła. Wszelkie chleby, wędlinki, serki, ogóreczki i inne produkty domowe przywiezione na pokosztowanie - z pewnością będą fajnym dodatkiem do biesiady. Sam mam zamiar przygotować szynkowarowe mięsko, Zibi też zapowiadał się z podobnym. Chwalcie się (jak macie) swoimi specjałami. dozo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 (edytowane) Sam mam zamiar przygotować szynkowarowe mięsko, Zibi też zapowiadał się z podobnym.Chwalcie się (jak macie) swoimi specjałami. No z tej strony to Ciebie i Zibiego to jeszcze nie poznałem! Podwyższyłeś poprzeczkę więc też coś przygotuję ;-) PS. Zibi - nie oponuj! Piwo bez małego co-nieco traci wiele na wartości! Edytowane 18 Lutego 2011 przez Bączek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 (edytowane) ... No z tej strony to Ciebie i Zibiego to jeszcze nie poznałem!Podwyższyłeś poprzeczkę więc też coś przygotuję ;-) PS. Zibi - nie oponuj! Piwo bez małego co-nieco traci wiele na wartości! Niestety, mój chleb, który na ubiegłorocznych Impresjach spotkał się z życzliwymi konsumentami obecnie nie jest wytwarzany. Hubert, na Twoje wyroby liczę, wiele dobrego słyszałem, może uda się wreszcie pokosztować. Zibi - a Ty, nie oponuj! Edytowane 18 Lutego 2011 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Hubert, na Twoje wyroby liczę, wiele dobrego słyszałem, może uda się pokosztować.Zibi - a Ty, nie oponuj! No nie ma co gadać - zmotywowałeś mnie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Ogólnie to jedzonka nam nie zabraknie,pani Jędrzejowa gotuje po domowemu że świeżych i dobrych produktów,ale małe ,małe co nieco można przywież,(a to miała być niespodzianka ) rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Zibi - a Ty, nie oponuj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 (edytowane) ... co do niespodzianek - to proszę o zabranie po buteleczce (oczywiście, kto ma) możliwych "ikon": ale i/lub lagera. Poprawności stylowe nieistotne, byle były bardzo ale-owe i lager-owe. Edytowane 18 Lutego 2011 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akebes Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 ja dużo nie warze ale skrzyneczkę wezmę na próbę. Adam wyślij przepis na ten chlebek to upiekę parę na imprezkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 ja dużo nie warze ale skrzyneczkę wezmę na próbę. Adam wyślij przepis na ten chlebek to upiekę parę na imprezkę Popraw dane - 12 warek to już kilka/naście temu... Chlebek na zakwasie, nie piekę już jakiś czas i mój zakwas niestety już się popsuł. Jak masz swój to dobrze, jak nie - hoduj. Przepis podeślę. dozo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akebes Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 ok za chwilkę poprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 ok za chwilkę poprawie ... ćwiartka setki to już inaczej wygląda Co do chlebka, dogadamy na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się