Dragonfair Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) Witam was wszystkich dostałem butelkę takowego piwa i osoba od której ja mam chciała by żebym zrobił coś takiego znalazłem takowe cos tylko nie bardzo wiem jak to gotować Og her til en Biere de Garde: -------------------------- Batch Size: 23,00 L Boil Size: 27,40 L Estimated OG: 1,077 SG Estimated Color: 16,7 EBC Estimated IBU: 23,9 IBU Brewhouse Efficiency: 72,00 % Boil Time: 60 Minutes Ingredients: ------------ Amount Item 5,20 kg Pilsner (Weyermann) 1,00 kg Munich I (Weyermann) 0,25 kg Biscuit (58,0 EBC) 0,25 kg Cara 20 (16,0 EBC) 0,25 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) 0,10 kg Aroma 100 (103,5 EBC) 60,00 gm Fuggles [5,00 %] (60 min) 15,00 gm Strisslespalt [1,80 %] (15 min) 2,50 gm Yeast Nutrient (Boil 10,0 min) 12,50 gm Carrageenan (Boil 10,0 min) 0,50 kg Brown Sugar, Light (15,8 EBC) 1 Pkgs Biere de Garde (Wyeast Labs #3725PC) OG/SG in the real world: 1.074 / 1.007 Edytowane 10 Lutego 2011 przez Dragonfair Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Parę osób robiło Biere de Garde (na pewno coder, jkocurek, chyba josefik i jeszcze ktoś), poszukaj w zapiskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_s1 Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) Ja właśnie dziś warzyłem Biere de Garde. Jesli chcesz zobaczyć przepis to zapraszam do mojego dziennika (link w stopce). Edytowane 10 Lutego 2011 przez Kamil_s1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się