przemo70 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Warka #125 z dn. 23.02.2012r. Marcowe Skład pilzneński 15kg monachijski 4kg carapils 1,4kg caramunich 1kg caraamber 0,75kg carared 0,25kg Zacieranie 52/15min 64/30min 72/30min 78-filtracja Chmielenie/dodatki marynka /szyszka/ 100g/60min tettnanger /granulat/ 80g/10min lubelski /granulat/ 80g/5min Drożdże 80L zadane 2000 Budvar Lager, 11L 2001 Urquell Lager Wyszło 91L/13Blg Warka #122 przelana na cichą 3,5Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) Widzę że ostra intensyfikacja . Twa razy na tydzień , chyba jakąś viagrę pobieracie U mnie jak na razie stoperan Edytowane 23 Lutego 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 To taka zmyła, jutro, czyli dzisiaj głównego wysładzającego nie będzie, więc zebraliśmy się dzień wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 (edytowane) Warka #126 z dn.2.03.2012r. Bitter Skład pilzneński 16kg monachijski 2kg cara 50ebc 3,5kg caracrystal 1kg caraaroma 1kg Zacieranie 67/90min 78-filtracja Chmielenie/dodatki EKG 200g/60min Fuggles 100/20min Fuggles 50/5min Drożdże Wyeast 1768 English Bitter Wyszło 78L/12,5Blg + 18L/10Blg Warka #122 Pils II poszedł w kegi i flaszki, a warka #124 Pils III przelany na cichą ma 3Blg, Porter i Marcowe nadal na burzliwej. Edytowane 3 Marca 2012 przez przemo70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Warka #127 z dn.9.03.2012r. Pils Skład pilzneński 10kg bojos 11,5kg bohemian 1,5kg Zacieranie 53/10min 63/30min 73/30min 78-filtracja Chmielenie/dodatki marynka /szyszka/ 150g/60min tettnanger /gran./ 100g/20min lubelski /gran./ 100g/10min Drożdże Wyeast 1001 Urquell Lager Dostałem 96L/13Blg, poszło do fermentowni w 8-9stC Na cichą przelana warka #123 Porter 6,5Blg, warka #125 Marcowe 3,5Blg, a warka #124 Pils zakegowana i zaflaszkowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 bojos 11,5kg Co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Słód o jaśniejszej barwie niż pilzneński, dobry do dekokcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Słód o jaśniejszej barwie niż pilzneński, dobry do dekokcji Czyli coś dla mnie Wojtkowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Yes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Czy w związku z dzisiejszą "przygodą" powstanie jakaś specjalna warka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 He, he, jak to się szybko wiadomości roznoszą, myślę, że dzisiejsze piwo powinno się nazywać "Unfallowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Wyjedzie człowiek na chwilę rowerem i wszystkiego sie dowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Wczoraj jak to było zapowiedziane, poczyniliśmy warkę #128 Unfall Bitter Skład pilzneński 20kg monach 2kg cara 50EBC 0,5kg carahell 0,50kg caraamber 1kg special B 0,10kg Zacieranie 67/40min 72/20min 78-filtracja Chmielenie/dodatki EKG 200g/60min EKG 50g/20min Cascade 50g/20min Cascade 30g/5min Chinook 30g/5min Drożdże Wyeast 1768 English Bitter Wyszło 85L/12,5Blg+17L/9,5Blg Na cichą przelany poprzedni bitter, a warka #125 Marcowe zabutelkowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Warka #126 Bitter zabutelkowana dn.23.03.12r Warka #127 Pils na cichą dn.27.03.12r Warka #123 Porter zabutelkowany dn.30.03.12r Warka #129 z dn.30.03.12r Witbier Skład pilzneński 6,35kg zakwaszający 0,10kg melanoidowy 0,50kg pszenica niesłodowana 6kg Zacieranie 53/zasyp 65/40min 72/30min 78/filtracja W międzyczasie pszenica niesłod. wsypana do 19L wody o temp. 48/30min, potem temperatura podnoszona do 100st. Porcjami wlana do zacieru głównego w trakcie podnoszenia temp. do 72st. Chmielenie/dodatki EKG 50g/60min Lubelski 60g/15min Kolendra 15g/5min Curacao 40g/5min Słodka pomar. 20g/5min Drożdże Wyeast 3944 Belgian Wit Warka #127 Pils w dn.31.03.12r przelana do kegów i flaszek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Dzisiaj niestety dzień bez warzenia, ale że w browarze musi się coś dziać, zabutelkowana została warka #128 Unfall Bitter, część o początkowym 9,5Blg zeszła do 2Blg i siedzi w butelkach z dodatkiem 3g cukru/but, natomiast reszta o Blg 12,5 zeszła do 3Blg i została zakegowana i zabutelkowana. Warka #129 Witbier przelany na cichą, jak na razie ma 4Blg. Na przyszły piątek planowany jest następny "Witek" ze zwiększonym zasypem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Warka #130 Witbier Skład pilzneński 7kg zakwaszający 0,10kg melanoidowy 0,50kg pszenica niesłodowana 7kg Zacieranie 53/zasyp 67/40min 72/20min 78-filtracja Kleikowanie pszenicy jak w poprzednim witku Chmielenie/dodatki Hellertau 60g/70min Lubelski 60g/15min Curacao 80g/10min Kolendra 15g/5min Drożdże Wyeast 3944 Belgian Wit Warka #129 Wit zabutelkowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Warka #131 Urodzinowa Pszenica Skład pszeniczny 7kg pilzneński 3kg aroma 0,25kg zakwaszający 0,10kg Zacieranie 45-48/10min 55/15min 62/40min 72/40min 77-filtracja Chmielenie/dodatki Lubelski 40g/60min Tettnanger 30g/15min Drożdże Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 (edytowane) Korzystając z wolnej chwili, dziś zabutelkowana została warka #130 Witbier i #131 Pszenica, czym sezon 2011/2012 uważam za zamknięty Teraz trzeba będzie wypić co się uwarzyło a nazbierało się tego jakieś skromne 1546L Na nas dwóch i na pomocników współpijców pewnie i tak będzie za mało. Do zobaczyska online w następnym sezonie piwowarskim, a na imprezach live :beer: Edytowane 17 Maja 2012 przez przemo70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys123 Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Korzystając z wolnej chwili, dziś zabutelkowana została warka #130 Witbier i #131 Pszenica, czym sezon 2010/2011 uważam za zamknięty Teraz trzeba będzie wypić co się uwarzyło a nazbierało się tego jakieś skromne 1546L Na nas dwóch i na pomocników współpijców pewnie i tak będzie za mało. Do zobaczyska online w następnym sezonie piwowarskim, a na imprezach live :beer: Witam. W tej chwili mamy 2012 jeśli się nie mylę, a coś piszesz o sezonie 2010/2011. Jak ten czas szybko leci . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 1546 l !!ŁAŁ!! Można się jakoś do tych współpijców zapisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Trafne spostrzeżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 1546 l !!ŁAŁ!! Można się jakoś do tych współpijców zapisać? Już jesteś na liście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Już jesteś na liście Od razu się zrobiło człowiekowi lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 W tym roku trochę z poślizgiem, bo magazyny jeszcze nie opróżnione, ale sezon 2012-2013 pora zacząć Na pierwszy ogień tradycyjnie idzie "belg" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Warka #132 Belgian Blonde Skład pilzneński 10kg monachijski 0,80kg cara 50EBC 0,40kg Zacieranie 62-63/30min 72-73/40min 77-filtracja Chmielenie/dodatki Styrian Goldings 4,1ak/60g Lubelski 5.3ak 50g/15min Styrian Goldings 4,1ak 40g/5min Cukier trzcinowy 1kg/5min Drożdże Wyeast 1214 Belgian Abbey Wyszło 40L/16BLG zadane drożdżami w temp. 18stC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się