Jump to content

WBD M&P czyli Macieja i Przema potyczki ze słodem


Recommended Posts

Witam wszystkich.

Warzenie rozpoczęliśmy z bratem cztery lata temu, ale dziś dopiero z okazji setnej warki postanowiłem założyć ten wątek, jako sposób na bezsenne noce i przewidywany w przyszłości nadmiar wolnego czasu :) Nie będę się rozpisywał, ponieważ dziś piątek, a przeważnie w piątki nasz Browarek niknie w słodowych oparach, a więc pora włączyć mieszadło :smilies: Dziś na tapecie:

 

Warka #100

Vienna Lager

 

Skład

pilzneński 12kg

castle cristal 2kg

carapils 2,8kg

monachijski 2,5kg

 

Zacieranie

62-63/30min

71-73/60min

78-filtracja

 

Chmielenie/dodatki

hellertau trad.-110g/60min

hellertau trad.-60g/15min

lubelski-50g/1min

 

Drożdże

WLP830 German Lager

12BLG

Edited by przemo70
Link to comment
Share on other sites

Nic, tylko pogratulować setki i życzyć kolejnych!

Fajnie, że podzielicie się teraz tajemnicami tak doświadczonego browaru z innymi.

Wasze :)

Edited by rubezahl
Link to comment
Share on other sites

Spokojnie daje radę, myślę, że można by sypnąć z 10kg więcej. Czasami jak załączam na najwyższej prędkości to zaczyna "skakać", ale zredukuję do minimum, zakręci bez problemów i potem daję na full

Link to comment
Share on other sites

handel kuzyn' date=' handel :)[/quote']

Właśnie!

Sprawdzisz czy da się to robić bezkarnie :D

Ja mogę się zająć marketingiem na terenie Dolnego Śląska :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.