walery2277 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 jw. talk ma byc?, bo mnie sie wydaje ze nie:( co może być przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Historia zna takie przypadki. Po pierwsze sprawdź Blg. Nie zaszkodzi też, abyś napisał jakie surowce, jak zacierałeś, jakie drożdże i w jakiej temp. fermentowałeś. ps. przyczyną może być to, że drożdże zjadły to co miały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 jw.talk ma byc?, bo mnie sie wydaje ze nie:( co może być przyczyną? Jaki odczyt gęstości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walery2277 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 5 blg, z 13,5.warzone w sobote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 I bardzo dobrze. Zamknij fermentator (i już nie grzeb przy nim) i za tydzień przelej na cichą (wtedy możesz zmierzyć ponownie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walery2277 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 uff. mam nadzieje ze nie zakazilem brzeczki tym pomiarem. wpadlem troche w panike ze nie ma piany.wiecie, świeżak jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Zapewne wysoka temp fermentacji to szybko odfermentowało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 (edytowane) Pamiętaj, żeby odkazić wcześniej wszystko co ma mieć kontakt z piwem. Bądź dobrej myśli. Edytowane 14 Lutego 2011 przez Jacki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walery2277 Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 na punkcie odkażania mam fioła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 (edytowane) wpadlem troche w panike Nie przejmuj się. Każdy wpada lekko w panikę jak mu za szybko opadnie. Edytowane 15 Lutego 2011 przez wogosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walery2277 Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 no przecie mówie że świeżak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 To i ja zapytam ... Czy mozna/warto zlewac na cicha jest jeszcze jest piana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 poczekaj aż opadnie i uspokoi się fermentacja burzliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Warto przelewać gdy skończyła się fermentacja. Piana nie ma nic do rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 5 blg, z 13,5.warzone w sobote Mnie od paru miesięcy właściwie wszystkie górnej tak fermentują... potrafią w ciągu doby zejść o 6 Blg (jedno 7...). Temperaturę w mieszkaniu trzymam 19 - 20°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się