Jump to content

Chemland - sklep ze sprzętem laboratoryjnym

Recommended Posts

http://sklep.chemland.pl/

Ten sklep ma taki plus, że można robić w nim zakupy klient indywidualny. Co prawda po rejestracji i zalogowaniu znikają wszystkie artykuły ze sklepu, ale po prostu trzeba poczekać na aktywację konta - w moim przypadku jeden dzień. Co mają z rzeczy nam przydatnych?

Mieszadełka do mieszadeł magnetycznych, także z pręcikami do ich wyjmowania.

Butelki szklane o różnych pojemnościach - np. 500ml kosztuje 6,15pln . W BA butelka 500ml kosztuje 29pln, więc różnica spora.

Kolby - płaskodenna z wąską szyją 1000ml - 13,53pln, stożkowa 2000ml - 19,55pln.

Czy to sa preciki, ktore wklada sie do kolby? Duzo wygodniej i przede wszystkim sterylniej wyciaga sie mieszadelko zwyklym byle jakim magnesem - "prowadząc" przez ściankę, z zewnątrz, ku wylotowi :-)

Ten sklep ma taki plus, że można robić w nim zakupy klient indywidualny. Co prawda po rejestracji i zalogowaniu znikają wszystkie artykuły ze sklepu, ale po prostu trzeba poczekać na aktywację konta - w moim przypadku jeden dzień. Co mają z rzeczy nam przydatnych?

Butelki szklane o różnych pojemnościach - np. 500ml kosztuje 6,15pln . W BA butelka 500ml kosztuje 29pln, więc różnica spora.

Kolby - płaskodenna z wąską szyją 1000ml - 13,53pln, stożkowa 2000ml - 19,55pln.

zamówiłem u nich na początku stycznia dwie kolby do dzisiaj ich nie mam

ani be , ani me cisza , poradziłem sobie inaczej kupując w ikei 2 L słoiki

zamykane na patent :smilies:

Edited by uups

Czy to sa preciki, ktore wklada sie do kolby? Duzo wygodniej i przede wszystkim sterylniej wyciaga sie mieszadelko zwyklym byle jakim magnesem - "prowadząc" przez ściankę, z zewnątrz, ku wylotowi :-)

Cholercia, faktycznie... No cóż, pręcik przyda mi się w pracy :)

zamówiłem u nich na początku stycznia dwie kolby do dzisiaj ich nie mam

ani be , ani me cisza

Hmmm, ja zamówienia dokonałem wczoraj rano, zrobiłem od razu przelew a przed chwilą dostałem maila że przesyłka została wysłana