Makaron Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Właśnie zwolnił się etat na piwowara/managera browaru niedaleko Edinburgha. Właściciel chce wydzierżawić sam browar. Lokal restauracyjny ma osobnego właściciela, ale z tego co zrozumiałem by był głównym odbiorcą piwa. Jak byście się zabrali za ten interes? Jakieś wskazówki? Dzisiaj rozmawiałem z właścicielem i poważnie się nad tym zastanawiam, tylko nie wiem czy da się z tego wyżyć System jest bardzo mały wybicie 2 barrels (chyba 600 litrów? ) Minimalna warka to 300 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 W Czechach w Kromeriz jak rozmawiałem z ze "Sladkiem" (to ichni mistrz piwowarski) warka to 600l. I restauracyjka kręci się coraz lepiej. Udało mi się tam być dwa razy. Warzy w jeden dzień 600l i do fermentacji.. i w drugi dzień 600l i dolewka do fermentującego. Piwo super i co najważniejsze rozwijają się. Zamieszczałem na forum info o nich. Wspominam o tym Kromeriz bo mi się tam strasznie spodobało.. a i piwo super smakowało.. wiec skoro oni żyją to czemu nie.. tylko kwestia popytu i konkurencji w okolicy... Warzenie odbywa się w samej restauracji. Taki zakamarek na środku.. kocioł zacierny i drugi warzelny... zapach super jak warzy.. super atmosfera.. Wydaje mi się, że nie zależy od wybicia tylko od warunków umowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 @makaron bierz się jak coś będzie nie tak to przyjedziemy i Ci wszystko wypijemy jak nie będziesz miał zbytu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się