Fenris Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Użytkownik Green Fox dnia 28 sierpień 2014 - 22:22 napisał (krótko trzymany chmiel ma też zdaje się skłonności do trawiastych aromatów) To chyba zbyt długo trzymany? A te aromaty są złe? tzn daje sianem czy skoszoną trawą co uważam za całkiem przyjemny aromat btw ja ostatnio też trzymałem chmiel na cichej 4 dni i minęło 1,5 miesiąca i no szału nie ma jak z początku ale mam gdzieś 3-3,5 miesięczną IPE z 8 czy nawet 10 dniowym chmieleniem i muszę sprawdzić jak tam się sprawy mają ( chociaż chmiele inne i ilości więc może to nie być szczególnie rzetelny wynik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 To chyba zbyt długo trzymany? Coś mi się kojarzyło, że krótko, ale nie chmieliłem na cichej przez 1 dzień, a po tygodniowym trzymaniu było całkiem przyzwoicie Z tą krótką cichą to nie jest tak, że lepiej jest dodać herbatkę chmielową do rozlewu? Wydaje mi się, że całkiem niezły artykuł na temat różnych sposobów chmielenia w celu osiągnięcia aromatów jest tu: http://www.piwohejt.pl/chmielenie-alternatywne/ A te aromaty są złe? Ja tam je również całkiem lubię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się