arturg102 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Ja ostatnio miałem w planach przelać Pilsa na cichą i zabutelkować Portera. Niestety syrop cukrowy, który miał pójść do refermentacji Portera został dodany do Pilsa ... Zorientowałem się podczas mierzenia gęstości bo coś nie pasował mi taki nagły wzrost poziomu BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 11 lat z żoną i dalej nie pamiętam kiedy ma imieniny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 11 lat z żoną i dalej nie pamiętam kiedy ma imieniny Co ja mam powiedzieć, gdy po wielu latach nie pamiętam daty urodzin drugiej połowy, a w czasie wizyty u weterynarza z naszą sunią labradora bezbłędnie podałem datę urodzin suczki - to może zaburzyć szczęście rodzinne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 (edytowane) 11 lat z żoną i dalej nie pamiętam kiedy ma imieniny To nic, ja po 40 paru latkach zapomniałem że dziś mam imieniny No ale rodzinka mi przypomniała. Edytowane 17 Marca 2011 przez zbynekkk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 W piątek chmieliłem Pilsa i gotowałem zupę węgierską płukałem słoik po koncentracie pomidorowym i zamiast wlać do zupy wlałem z 10ML do piwa wystudziłem zadałem drożdże zobaczymy co wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Wyjdzie piwo pomidorowe. nowa wartość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Przy pierwszych moich warkach nie pamietam przy których: primo-dekantując brzeczkę z gara zamiast ją napowietrzać, przelewałem żeby nie napowietrzać Co sprawiało że drożdże wolno startowały sekundo-dekantując młode piwo do rozlewu napowietrzałem trzymając wężyk wysoko nad pojemnikiem i po co :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Wyjdzie piwo pomidorowe. nowa wartość Dzisiaj na Browar Tour pokazywali, jak robili piwo z pomidorami drzewiastymi. Także coś dzisiaj wisiało w powietrzu z tymi pomidorami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi