zbyszek73 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 (edytowane) witam po zimowej przerwie w tym czasie gdy nie warzyłem piwka zająłem się nożorubstwem oto moje nożyki które zrobiłem przez okres zimowy Edytowane 11 Marca 2011 przez zbyszek73 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Ładne. Szczególnie ten ostatni, A zaspokoiłbyś moją ciekawość - jak się robi taki nóż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 (edytowane) biorę użytkowniczek stali np 50hf rysuję kształt nożyka wycinam kontuwką później najtrudniejsze zrobić szlif można zrobić pilnikiem (stal rozhartowana} pod kontem trzeba zrobić to równo z obu stron symetrycznie papierkiem usuwamy ryski ... można też kształt noża wykuć z wałka stalowego potrzebne palenisko ja robię to na węglu do grilla dobra stal to stare pilniki, łożyska, resory sprężyny.... no zapominałem po całym dopicowaniu klingi trzeba zahartować w ciepłym oleju Edytowane 11 Marca 2011 przez zbyszek73 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Jak dla mnie kosmos. A robisz takie cuda na zamówienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gagarin Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 o widzę na drugim zdjęciu, że pijasz yerba mate? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 (edytowane) nożyków raczej nie robię na zamówienie może kiedyś zacznę zrobiłem parę jako prezenty. czasu brak praca rodzina yerba mate pijemy razem z żoną ja pije jak na nockę do roboty jadę kawa nie ma takiego pobudzenia no i naczynko z Palo Santo to podstawa teraz pracuję nad takimi nożykami pewnie w tygodniu skończę jeden to się pochwale Edytowane 12 Marca 2011 przez zbyszek73 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi