Zbyszek T Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Poradźcie Szykuje się do nastawienia miodowego piwka - 50% brzeczki piwnej - 50% miodowej. Zawsze robiłem na górniakach, ale tegoroczna pogoda pozwoliłaby jeszcze na dolniaki. Mam do wyboru S-23 albo S-04 i dla każdych odpowiednie warunki. Zawsze piłem tylko górniaki miodowe, a teraz się zastanawiam. Jak myślicie, które piwo byłoby lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Na dolniakach. W jaki sposów robisz miodowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek T Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Planuje coś w tym stylu: Pilzneński 1kg Monachijski 3 kg Karmelowy 1 kg Płatki owsiane 0.4 kg Miód wielokwiat 6 kg Tak na 12 BLG, chmielenie na 20-25 IBU, dosładzane na końcu słodzikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitex Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Planuje coś w tym stylu: Pilzneński 1kg Monachijski 3 kg Karmelowy 1 kg Płatki owsiane 0.4 kg Miód wielokwiat 6 kg Tak na 12 BLG, chmielenie na 20-25 IBU, dosładzane na końcu słodzikiem. a może zamiast takiej ilości wielokwiatowego dać o połowę mniej,ale za to gryczany... ja w lutym warzyłem z takich surowców: -sł. pilzneński 5kg -sł. zakwaszający 0,25kg -płatki owsiane 0,4kg - miód gryczany 1.7kg -marynka -lubelski -saflager s-23 przy przelewaniu na cichą zapach miodu był dość wyraźny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się