Skocz do zawartości

Pszeniczne (seria eksperymentów)


Porter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Odświeżam wątek po dłuższej przerwie, bo jutro sam będę robił pszeniczne.

Powiedzcie mi proszę, próbowaliście może zrobić piwo o zasypie 100% słodowanej pszenicy?

Wiem że teoretycznie nie powinno się to dać przefiltrować, ale jeśli zatrę bardziej na słodko i nie zrobię mash outu, to nawet jeśli jakaś skrobia poleci z brzeczką przednią, to zostanie rozłożona już w garze. Do gotowania można by dodać więcej mchu dla poprawy klarowności. Ew w razie konieczności zrobić klarowanie po (krótkiej) cichej jakimś środkiem dla winiarzy.

Poprawcie proszę moja logikę tam gdzie się mylę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.