Skocz do zawartości

2 lata w zamrażarce ;-)


IndY

Rekomendowane odpowiedzi

Mam troszkę chmielu w granulacie, który leży w zamrażarce już blisko 2 lata. Planuję narobienie pilsika niemieckiego i tak się zastanawiam czy użycie takiego starego chmielu (Hallertau) będzie dobrym pomysłem. Nie chciałbym aby wyszły "szmaciane" posmaki. Ktoś ma doświadczenia ze starym chmielem?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam troszkę chmielu w granulacie, który leży w zamrażarce już blisko 2 lata. Planuję narobienie pilsika niemieckiego i tak się zastanawiam czy użycie takiego starego chmielu (Hallertau) będzie dobrym pomysłem. Nie chciałbym aby wyszły "szmaciane" posmaki. Ktoś ma doświadczenia ze starym chmielem?

Ja bym wywalił, chmiel ogólnie nie jest drogi.

Pytanie jeszcze jak był przechowywany i czy kupiłeś świeży.

Jeden ze sklepów ma dość denerwujący zwyczaj podawania jedynie daty ważności, a nie podaję daty produkcji (rocznika chmielu)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.