przemo76 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Cześć, właśnie zaczynam grzać wodę pytanko jest następujące: Jaka temperatura wody do zadania słodu? Pale Ale Malt który ma temp 24C ilość słodu 5kg, ilość wody 17,5 litra. Zacieranie jednotemperaturowe 68C Z góry dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdro:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 ok. 70 °C a jeśli ustali się na innym poziomie spokojnie podgrzej do zaplanowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 74,76C wg Beer Tools Pro Ja bym zagrzał 74C i ewentualna roznice dogrzal palnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) 73°C (w.g. Beersmith, z poprawką na gar) Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez coder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo76 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 OK, dziękuję Wam jak nie wiem co. Pozdrowionka:smilies: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się