Filipozo Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 (edytowane) Witam, Przeglądając wideo-instrukcje nt. warzenia piwa z brewkitów natknąłem się na ten ciekawy "kurs". Bardzo fajnie, przejrzyście i dokładnie przedstawia jak warzyć swoją pierwszą warkę (od rozrobienia do zabutelkowania) - czyli materiał specjalnie dla takiego amatora jak ja (posiada wiele zbliżeń kamerą ). Cz1 - przygotowanie sprzętu Cz2 - przygotowanie brzeczki cz1 Cz3 - przygotowanie brzeczki cz2 Cz4 - nadzorowanie procesu fermentacji Cz5 - przygotowanie do butelkowania Cz6 - butelkowanie Miłego oglądania Edytowane 2 Maja 2011 przez Filipozo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipozo Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 noo - udało mi się zembedować filmy tak aby można było je oglądać na forum (właściciel filmu zablokował możliwość embedu) . Teraz będzie wygodniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Fajnie, że zebrałeś taki poradnik w jednym miejscu. Tylko jedna uwaga - brzeczka, a nie brzęczka (to taki ptaszek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipozo Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Dzięki za uwagę - poprawione Przy okazji: jak ktoś ma doświadczenie z ciemnymi brewkitami to proszę o poradę do wątku http://www.piwo.org/forum/t5247-Jakie-dobre-ciemne-piwko-polecacie-na-poczatek-Brew-kit-.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Fajnie, że założyłeś taki wątek. Wcześniej ja takie filmiki ludziom linkowałem gdy zadawali pytania co i jak albo posyłałem na PW. Tu inne filmiki na ten sam temat w wykonaniu Craiga Farrawaya z Kanady: Easy Home Brewing with a Cooper's Micro Brew Kit Bottling my Cooper's Micro Brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipozo Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Warto uzupełnić wątek o polską produkcję autorstwa http://domowe-piwo.com/ Brewkit: Muntons Export Stout Cz1 Cz2 Cz3 Brewkit: Coopers Lager Cz1 Cz2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi