Dragonfair Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Mam kega 50l z odciętym deklem a w środku straszny syf i nie wiem jak/czym go doczyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 a co tam takiego jest ? Jak wsadzisz rękę, to gąbką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonfair Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 to to w srodku ma rdzawy kolor i trudno toto gabka doczyscic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 sa takie gąbki metalowe do czyszczenia garów, albo IZo i zwykła gąbka, albo kwas solny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 to to w srodku ma rdzawy kolor i trudno toto gabka doczyscic Wygląda na rdzę. Jeżeli to faktycznie KEG z kwasiaka to wlać kwasu. Najlepiej solny ale nawet cytrynowy sobie poradzi byle na ciepło i tak z 200g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonfair Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) nie wiem czy dobrze rozumiem 200g kwasku cytrynowego +50l ciepłej wody ? Edytowane 6 Maja 2011 przez Dragonfair Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) 200g kwasku cytrynowego + woda kwas solny to z reguły ciecz Edytowane 6 Maja 2011 przez skybert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 nie wiem czy dobrze rozumiem 200g kwasku solnego +50l ciepłej wody ? NIe, 200g to cytrynowego no i tak 2-3litry wrzątku. Zamknąć i mieszać (. Solny na zimno. Myślę, że 200ml starczy i kilka litrów wody. Jeżeli cały KEG jest pordzewiały to więcej kwasu i do pełna wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonfair Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 wizyta na myjni samochodowej ciśnieniowej zlikwidowała to brązowe cos w 96% resztę zeżarł kwasek cytrynowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi