Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 (edytowane) Co sądzicie o chmielu (Marynka, Lubelski) z Allegro od polskich rolników, jak wynika z opisu? Oferują i granulat, i szyszki, wychodzi taniej niż w sklepach internetowych przy większych ilościach. Czy taki chmiel jest coś warty czy lepiej nie ryzykować? Edytowane 13 Maja 2011 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Powiem Ci tylko tyle, jeżeli nie warzysz co tydzień 0.5hl brzeczki, to kilogram chmielu w granulacie będziesz zużywał przez parę lat. Towar może być dobry, ale mierz zakupy do swojego zapotrzebowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 A tak w ogóle to ciekawe gdzie zaopatrują się sklepy w ten chmiel. Pewnie też u rolników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Taaa, w granulat u rolników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 co do jakości to nie widzę przeciwwskazań, wychodzi taniej, jedyny problem to zawartość alfa-kwasów - nie sądzę że się od rolnika dowiesz ile ich ma dany chmiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys123 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 jesienią zamówiłem i zakupiłem chmiel - szyszki u rolnika zapytałem o alfa kwasy, a on mi na to: badane są próbki i podawane % alfa są orientacyjne (np. mamy kilku ha pole a na nim rośnie chmiel, występują różne czynniki (nasłonecznienie, żyzność gleby, itp.) Ale z drugiej strony można tą sprawę ugryźć - piwowarzy mają swoje chmielniki , sami wszystko zrobią i mają bardzo czy też dobry chmiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Ale z drugiej strony można tą sprawę ugryźć - piwowarzy mają swoje chmielniki , sami wszystko zrobią i mają bardzo czy też dobry chmiel Zgadzam się, wtedy już nie obchodzi ich zawartość %ak :cool2: hehe Ja mam baaardzo luźne podejście do piwowarstwa, a i tak naprawdę nie mając dokładności chirurgicznej oraz laboratorium to wszystkie te dane to taki "pic na wodę", czy w sprawie chmielu, drożdży, procesu zacierania oraz fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się