Dragonfair Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Witam Pytanie z serii tych głupiutkich mam słody caramunich typ 1 - 500g monachijski jasny - 2kg pszeniczny jasny - 1,5kg pilzneński - 4kg chmiele lubelski/marynka/perle/HT/ pszenica niesłodowana- 30kg(chetnie sie podziele z kimś ) ześrutowana zakwaszajacy - 100g co można z tego zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 WitamPytanie z serii tych głupiutkich mam słody caramunich typ 1 - 500g monachijski jasny - 2kg pszeniczny jasny - 1,5kg pilzneński - 4kg chmiele lubelski/marynka/perle/HT/ pszenica niesłodowana- 30kg(chetnie sie podziele z kimś ) ześrutowana zakwaszajacy - 100g co można z tego zrobić? Możesz drobno ześrutować i dodać do chleba, będzie bardzo aromatyczny i pełnoziarnisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 40 litrów pszenicznego; American Wheat Type: All Grain Date: 2011-05-13 Batch Size: 40,00 L Ingredients 4,00 kg Pilzneński (3,9 EBC) Grain 50,00 % 2,00 kg Monachijski typ I - Weyermann (15,0 EBC) Grain 25,00 % 1,50 kg Pszeniczny jasny - Weyermann (4,0 EBC) Grain 18,75 % 0,50 kg Caramunich I (Weyermann) (90,0 EBC) Grain 6,25 % 25,00 gm Marynka 2010r [G] [7,20 %] (60 min) Hops 12,0 IBU 15,00 gm Lublin [A] [4,80 %] (15 min) Hops 2,4 IBU Beer Profile Est Original Gravity: 11,946 Plato Measured Original Gravity: 2,560 Plato Est Final Gravity: 3,225 Plato Measured Final Gravity: 1,290 Plato Estimated Alcohol by Vol: 4,66 % Bitterness: 14,3 IBU Est Color: 14,5 EBC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 A teraz serio może Alta ? Troche naciąganego Słód pilzneński Weyermann 2.5kg Słód monachijski Weyermann 2kg Słód karmelowy 0.250kg Perle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Może być też witbier - np. pół na pół pilzneński i pszenica niesłodowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonfair Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 A teraz serio może Alta ? Troche naciąganego Słód pilzneński Weyermann 2.5kg Słód monachijski Weyermann 2kg Słód karmelowy 0.250kg Perle ? Hmm no nie wiem czy perle bedzie pasował? Chyba sie skusze na te dziwna pszenice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Perle pasuje do każdego szkopskiego piwa. A altbiera i tak chmielisz tylko na goryczkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 (edytowane) WitamPytanie z serii tych głupiutkich mam słody caramunich typ 1 - 500g monachijski jasny - 2kg pszeniczny jasny - 1,5kg pilzneński - 4kg chmiele lubelski/marynka/perle/HT/ pszenica niesłodowana- 30kg(chetnie sie podziele z kimś ) ześrutowana zakwaszajacy - 100g co można z tego zrobić? To mi przypomina Dead Guy Ale: http://www.piwo.org/forum/p26751-01-10-2009-10-34-14.html#p26751 Edytowane 13 Maja 2011 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonfair Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 WitamPytanie z serii tych głupiutkich mam słody caramunich typ 1 - 500g monachijski jasny - 2kg pszeniczny jasny - 1' date='5kg pilzneński - 4kg chmiele lubelski/marynka/perle/HT/ pszenica niesłodowana- 30kg(chetnie sie podziele z kimś ) ześrutowana zakwaszajacy - 100g co można z tego zrobić?[/quote'] To mi przypomina Dead Guy Ale: http://www.piwo.org/forum/p26751-01-10-2009-10-34-14.html#p26751 No to zdecydowanie Scooby wygrał będzie z drożdzami US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się