zgoda Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Zymoferm Z032-1-31 (Kölsch und Altdeutsches Helles) Hefe-Stamm/Artikel-Nr.: Z032Hefe-Art: obergärig Gebinde-Einheit: ca. 40 ml Für Biersude von: bis zu 25 Liter Hefe-Typ/Beschreibung: Obergärige Kölsch-Hefe Mild-fruchtiges Aroma geringe Esterbildung Empfohlen für folgende Biere: helle, obergärige Spezialbiere nach ?Kölsch-Typ? Bruchbildung: niedrig Alkoholtoleranz:mittel (5 - 10 %) Optimaler Gärungsbereich: 18 - 20 °C Ca.-Vergärungsgrad in der Würze: ca. 72 - 78 % Szczep: Z032 Typ fermentacji: górna Zawartość opakowania: ok. 40 ml Objętość brzeczki: do 25 litrów Opis: drożdże górnej fermentacji do piwa typu Kölsch łagodnie owocowe aromaty niska produkcja estrów Zalecane do piwa: jasne piwa górnej fermentacji typu Kölsch Osiadanie: słabe Tolerancja na alkohol: 5 - 10% obj. (średnia) Optymalna temperatura fermentacji: 18 - 20°C Odfermentowanie: ok. 72 - 78% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się