Skocz do zawartości

Zymoferm Z032-1-31 (Kölsch und Altdeutsches Helles)


Rekomendowane odpowiedzi

Zymoferm Z032-1-31 (Kölsch und Altdeutsches Helles)

 

Hefe-Stamm/Artikel-Nr.: Z032

Hefe-Art: obergärig

Gebinde-Einheit: ca. 40 ml

Für Biersude von: bis zu 25 Liter

Hefe-Typ/Beschreibung:

  • Obergärige Kölsch-Hefe
  • Mild-fruchtiges Aroma
  • geringe Esterbildung

Empfohlen für folgende Biere:

  • helle, obergärige Spezialbiere nach ?Kölsch-Typ?

Bruchbildung: niedrig

Alkoholtoleranz:mittel (5 - 10 %)

Optimaler Gärungsbereich: 18 - 20 °C

Ca.-Vergärungsgrad in der Würze: ca. 72 - 78 %

Szczep: Z032

Typ fermentacji: górna

Zawartość opakowania: ok. 40 ml

Objętość brzeczki: do 25 litrów

Opis:

  • drożdże górnej fermentacji do piwa typu Kölsch
  • łagodnie owocowe aromaty
  • niska produkcja estrów

Zalecane do piwa:

  • jasne piwa górnej fermentacji typu Kölsch

Osiadanie: słabe

Tolerancja na alkohol: 5 - 10% obj. (średnia)

Optymalna temperatura fermentacji: 18 - 20°C

Odfermentowanie: ok. 72 - 78%

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.