kenar1985 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Witam chciałem poinformować was o trzeciej warcew w moim wykonaniu jest to \:beer:Muntons --- Irish Style Stout postawiony 16,05,2011:lol: Do dzisiaj jeszcze nie ma bulgotania lecz sprawdziłem jak wyglada i jest piekna piana. Na bokach jest troche drozdży- Chyba nie ma czym sie martwić? Zapach jest bardzo łądnyoraz kolor i wszystko jest coraz prostsze CZy macie jakiś pomysł by °Blg było wieszke u mnie było 9,5 Czy ktos robił juz te piwko jak smak Teraz czas na porter ktos ma jakis dobry Pozdrawiam koledzy :( Edytowane 18 Maja 2011 przez kenar1985 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) CZy macie jakiś pomysł by °Blg było wieszke u mnie było 9,5 To proste: mniej wody lub więcej ekstraktu. A tego portera chcesz zacierać czy też robić z puchy? Edytowane 18 Maja 2011 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenar1985 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Z puchy chem robić. Czyli mogr dodac np 2 puchy wes i °Blg bedze duzo wieksze Edytowane 18 Maja 2011 przez kenar1985 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Tak. Puszki WESa są chyba na 12litrów. Na stronie browamatora znajdziesz taką informację: przy 20 litrach piwa uzyskanie 1°Blg wymaga użycia ok. 0,3 kg ekstraktu w syropie Jeszcze napisz czy chmielisz sam czy używasz ekstraktów nachmielonych. Jeśli sam to nie ma problemu, jeśli nachmielonych to uważaj na jaką ilość piwa jest chmielony ekstrakt, żeby nie wyszło Ci za dużo lub za mało chmielone. A jeśli chodzi o piwa z puszki to niestety nie pomogę. Poczekaj to inni się pewnie odezwą. Edytowane 18 Maja 2011 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IndY Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Tak. Chyba siĘ troszkĘ klawiatura zacina co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenar1985 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 WES1-7 chyba starcza z pucha brew-kitu "użyty zamiast 1 kg cukru podczas warzenia piwa z brew-kitów radykalnie polepsza jakość piwa i zwiększa pełnię oraz moc piwa ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenar1985 Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Narazie chodzi mi o puchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 WES1-7 chyba starcza z pucha brew-kitu "użyty zamiast 1 kg cukru podczas warzenia piwa z brew-kitów radykalnie polepsza jakość piwa i zwiększa pełnię oraz moc piwa ". O czym ty do mnie rozmawiasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcusfff Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Kanar, dokładnie POD tym wątkiem znajduje się, a właściwie się znajdował, wątek z dzisiejszą rozmową! A tu bezpośrednio: ile ekstraktu Edytowane 18 Maja 2011 przez Marcusfff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Źle podlinkowałeś http://www.piwo.org/forum/t3584-ile-ekstakru-slodowego-.html http://wes.pl/index.php?p=3&id=3&&idst=3&o=Jak%20warzy%E6?&poziom=pk&&m=3&&md=3 Edit Już dobrze Edytowane 18 Maja 2011 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się