coder Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Aromat: 12/12 Bardzo przyjemny aromat świeżych jasnych owoców: gruszki, jabłka, brzoskwinie, owoce leśne. Pod spodem nienachalne ostrzejsze "belgijskie" aromaty estrowe i alkoholi wyższych. Piękny zapach, można by robić takie perfumy. Barwa: 2/3 Kolor jasnożółty, poprawny dla stylu. Lekko mętne, co w zasadzie także mieści się w stylu. Piana: 5/6 Obfita i wysoka, kremowa, drobnopęcherzykowa, trwała, oblepiająca szkło Smak: 17/17 Lekkki, owocowy. Zupełnie brak cierpkich nut, alkohol ledwo wyczuwalny Końcówka z lekko zaznaczoną goryczką i lekkim posmakiem alkoholowym, ale nie ciepka ani nie szorstka, wrażenie prawie jak po lekko roztopionych lodach owocowych. Zachęca do następnego łyku. Goryczka: 6/6 Prawidłowa dla stylu, lekka i krótka. Odczucie w ustach: 6/6 Kremowe, dobrze nasycone, ale bez przesady, nie "nadyma" żołądka. Wrażenie ogólne: Świetne piwo, prawie ideał. Grzeczne, ugładzone, bez ostrych akcentów, przyjemne w odbiorze, wypiłbym cała skrzynkę jakbym miał. W skrócie: Kremowo-owocowe. Z pewnością lepsze niż oryginał. Ogółem: 48/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Wow! nie zła nota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysmis Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Dzięki za ocenę. Paczka z czterema butelkami na konkurs w Żywcu od dwóch dni leży koło kompa i czeka na wysyłkę. Jutro z rana pobiegnę na pocztę co by zdążyła dotrzeć na czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 No Rysiu, być może cały stadion będzie skandował Twoje imię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Czyli mamy GCh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Tak, po namyśle może za smak urwał bym punkt lub dwa, ale aromat jest na maxa, piękny po prostu. Mam ze dwa niezłe duvele, ale po degustacji tego miałem ochotę wylać je do zlewu. Przynajmniej oszczędzę sobie trudu wysyłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Tak, po namyśle może za smak urwał bym punkt lub dwa, ale aromat jest na maxa, piękny po prostu. Mam ze dwa niezłe duvele, ale po degustacji tego miałem ochotę wylać je do zlewu. Przynajmniej oszczędzę sobie trudu wysyłania. Wyślij z ciekawości, zobaczymy jak oceni to jury w porównaniu z Tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi