Makaron Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 W lutym siedmiu brytjczyków i jeden włoch wzieli udział w egzaminie BJCP Zapewne kilku z nich zdało egzamin, więc odbędzie się pierwszy narodowy egzamin BJCP w UK. http://www.bristolhomebrewcompetition.org.uk/ Naszła mnie ochota na wysłanie piwa na konkurs... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 No i konkurs odbędzie się w Sobotę. W okresie rejestracji zgłosiło się w sumie 116 osób, w tym uczestnicy, stewarci i jurorzy. W konkursie we wszystkich kategoriach zgłoszono w sumie 258 piw. Niestety niektóre kategorie zostały połączone z względu na małą ilość piw, a inne podkategorie jak IPA i APA zostały wyłączone z kategorii i ich ranga podwyższona ze względu a ilość zgłoszonych piw. no i w sumie ocena odbędzie się w następujących kategoriach: 1. Light Lager, Pilsner (7 entries) 2. European Amber Lager, Dark Lager, Bock (6 entries) 3. Light Hybrid Beer, Amber Hybrid Beer (7 entries) 4. Standard/Ordinary Bitter, Best Bitter (25 entries) 5. ESB (24 entries) 6. Scottish and Irish Ale, English Brown Ale (7 entries) 7. American Pale Ale (24 entries) 8. American Amber Ale, American Brown Ale (15 entries) 9. Porter (17 entries) 10. Stout (22 entries) 11. IPA (25 entries) 12. German Wheat and Rye Beers (7 entries) 13. Belgian and French Ales (21 entries) 14. Belgian Strong Ales (12 entries) 15. Strong Ales (10 entries) 16. Sour Ale, Fruit Beer, Spice/Herb/Vegetable Beer (9 entries) 17. Smoke-Flavoured and Wood-Aged Beers (8 entries) 18. Specialty Beer (11 entries) Ja zgłosiłem piwa 2 (ordinary bitter i standard bitter) w kategorii 4, jedno (70/-) w kategorii 6 i jedno (dry stout) w kategorii 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Ja zgłosiłem piwa 2 (ordinary bitter i standard bitter) w kategorii 4, jedno (70/-) w kategorii 6 i jedno (dry stout) w kategorii 10. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Trzymam kciuki!! Powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 No i nic się nie chwalisz????!!!!!! Gratulacje!!!! Pierwszy Bitter na 24 zgłoszone! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 No gratulacje Makaron. Respect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 5 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Pochwaliłem się w moim wątku. Poza 1 w Bristolu zdobyłem 3 miejsce w Dundee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Brawo. Gratuluję. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi