Siekier Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Wraz z drugą uwarzoną warką zdecydowałem się założyć temat o moim warzeniu piwa. #1 Piwo Ciemne z ekstraktów WES Cóż, o tym warzeniu mogę powiedzieć tylko tyle, że człowiek uczy się na błędach i zasada ta również odnosi się do warzenia piwa. Jakoś się wypiło, błędów nie będę przytaczał, bo aż strach #2 Piwo Jasne z ekstraktów WES Tutaj już o wiele lepiej. Do większości butelek wrzuciłem goździki (bardzo lubię lemoniadę z goździkami) i to goździkowe piwo smakuje naprawdę dobrze. Niech jeszcze poleży, to zobaczymy za 2 tygodnie. Połowę wyniosę do piwnicy i sprawdzę czy będzie się różnić smakiem z tym trzymanym w domu. ============================================================= Plan na kolejne warki - zaopatrzyć się w sprzęt: drugi fermentator z kranikiem, dekstroze (zamiast cukru), balingomierz, kapslownice itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Plan na kolejne warki - zaopatrzyć się w sprzęt: drugi fermentator z kranikiem, dekstroze (zamiast cukru), balingomierz, kapslownice itd A nie pomyślałeś o zacieraniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siekier Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Myślę, myślę - prawdopodobnie pod koniec wakacji już spróbuję, ale muszę uzupełnić sprzęt. I wcześniej chciałbym też odwiedzić jakiegoś bardziej doświadczonego piwowara w celu podpatrzenia procesu zacierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 I wcześniej chciałbym też odwiedzić jakiegoś bardziej doświadczonego piwowara w celu podpatrzenia procesu zacierania. To nie zły pomysł. W ten sposób można uniknąć wielu błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi