Siekier Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Wraz z drugą uwarzoną warką zdecydowałem się założyć temat o moim warzeniu piwa. #1 Piwo Ciemne z ekstraktów WES Cóż, o tym warzeniu mogę powiedzieć tylko tyle, że człowiek uczy się na błędach i zasada ta również odnosi się do warzenia piwa. Jakoś się wypiło, błędów nie będę przytaczał, bo aż strach #2 Piwo Jasne z ekstraktów WES Tutaj już o wiele lepiej. Do większości butelek wrzuciłem goździki (bardzo lubię lemoniadę z goździkami) i to goździkowe piwo smakuje naprawdę dobrze. Niech jeszcze poleży, to zobaczymy za 2 tygodnie. Połowę wyniosę do piwnicy i sprawdzę czy będzie się różnić smakiem z tym trzymanym w domu. ============================================================= Plan na kolejne warki - zaopatrzyć się w sprzęt: drugi fermentator z kranikiem, dekstroze (zamiast cukru), balingomierz, kapslownice itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Plan na kolejne warki - zaopatrzyć się w sprzęt: drugi fermentator z kranikiem, dekstroze (zamiast cukru), balingomierz, kapslownice itd A nie pomyślałeś o zacieraniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siekier Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Myślę, myślę - prawdopodobnie pod koniec wakacji już spróbuję, ale muszę uzupełnić sprzęt. I wcześniej chciałbym też odwiedzić jakiegoś bardziej doświadczonego piwowara w celu podpatrzenia procesu zacierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 I wcześniej chciałbym też odwiedzić jakiegoś bardziej doświadczonego piwowara w celu podpatrzenia procesu zacierania. To nie zły pomysł. W ten sposób można uniknąć wielu błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się