coder Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Aromat: 7/12 Aromaty ciemnych owoców, karmel, nutka alkoholowa. Aromat przyjemny, złożony, nieco na ostry (aldehyd? estry?) Barwa: 1/3 Kolor OK, mętne Piana: 3/6 Obfita i wysoka, drobnoboziarnista, średnio trwała, nie zostawia sladów na szkle Smak: 10/17 Karmelowo-słodowy, złożony, dobrze zrównoważony. Końcówka wytrawna i lekko słodka. Alkohol zanadto wyczuwalny. Smak przyjemny. Goryczka: 6/6 Poprawna dla stylu, malo wyczuwalna, przyjemna i krótka. Odczucie w ustach: 3/6 Przegazowane, przez gushing szybko traci nasycenie. Lekko ściągające. Wrażenie ogólne: Przegazowane i z gushingiem (prawdziwy gejzer), przez co od razu traci klarowność i nasycenie. W smaku przyjemny koźlak, ale z akcentem za bardzo przesuniętym na wytrawność: alkohol i karmelowość, za mało słodowości i słodyczy. Piwo dość stare - ma ponad rok i część wad można temu przypisać. Ogółem: 30/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Znalazłem w piwniczce drugiego Koźlaka od Infama, oznaczonego 84, Koziołem Matołek. Nie wiem czy to ten sam, w kazdym razie oceniłem niezależnie tak: Aromat 6/12 Ostry, owocowo-aldehydowy. Nuta karmelu i alkoholu. Barwa 3/3 Ciemnobursztynowe, klarowne Piana 3/6 Wysoka, grubopęcherzykowa, nietrwała Smak 9/17 Owocowo-karmelowy, dość mocno kwaskowy. Dość wytrawny, ostry, wyczuwalny alkohol. Goryczka 6/6 Bez zarzutu Odczucie w ustach 3/6 Przegazowane (gushing), lekko szorstkie Razem 30/50 Piwo przyjemne i pijalne, jak na koźlaka dość lekkie, wodniste, owocowe - w stylu koźlaka Ambera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Podwójne podziękowania. To jednak ten sam koźlaczek, ewoluowała nazwa. Bavariany mnie często przechytrzały. Mimo długiej i burzliwej, i cichej zostawiały sobie sporo jedzenia na potem (bardzo lubiły przeciągać konsumpcję dłuższych cukrów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się