admiro Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zrobiłem kegator: - chłodziarka do zabudowy Bauknecht używka z allegro 180 zł, wymiary: szer. 55cm,wys.87cm.gł.50cm - kawałek blatu dębowego, z czegoś został - kolumna Kobra - hermetyczny pojemnik plastikowy + pompka do chłodzenia kolumny - małe kółka x4 Wchodzą na luźno 2 Kegi + butla (mam małą 1,5 Kg), zostaje miejsce na półkę. Wymiary lodówki są ważne, ale ważniejsza jej budowa. Długo szukałem odpowiedniego modelu, ważna jest budowa podłogi - agregat zajmuje tylko kawałek tyłu, podłoga jest równa, wszystkie półki na drzwiach są demontowalne, po zdjęciu drzwi są płaskie od wewnątrz, termostat jest wbudowany w górną krawędź i nie zabiera miejsca na ścianie. Ogólnie egzemplarz trafił się ciekawy bo jest bardzo cichy. Czekam jeszcze na ociekacz barowy. Teraz tylko warzyć i pić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 niezły kegator , lodówka trochi droga a gdzie ten nalewak kupiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 niezły kegator , lodówka trochi droga a gdzie ten nalewak kupiłeś ? Też allegro, lodówki do zabudowy taniej mi się nie udało znaleźć - a na taką się uparłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Gratuluję, w sam raz na lato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 No piękna sprawa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 co ty Pieron zbroisz się wojna będzie ?? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 co ty Pieron zbroisz się wojna będzie ?? :o No nie na temat Właśnie się rozbrajam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merv Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Bardzo ładny kegator:) i jeźdźi:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Admiro, na zdjęciu widze małą butlę CO2 (1,5 czy 2?) Na ile wystarcza taka butla? Jestem na etapie kompletowania sprzętu a ze wzgledu na gabaryty nie chciałbym kupowac 6kg butli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 11 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Butla 1,5 Kg. Starczyła na razie na wyszynk około 6 kegów Pepsi i "force carbonation" 2 piw, jeszcze się nie skończyła. Wcześniej testowałem trochę wyszynk i butla poszła bardzo szybko, okazało się, że porządne wazelinowanie wszystkich króćców, uszczelek itd załatwiło problem. Podobno największe zużycie CO2 w piwowarstwie domowym jest w wyciekach (tak przeczytałem na jakieś specjalistycznej stronie wcześniej). Jak już będę miał pełne dane po paru napełnieniach butli to dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Podobno największe zużycie CO2 w piwowarstwie domowym jest w wyciekach (tak przeczytałem na jakieś specjalistycznej stronie wcześniej). łatwo sprawdzić czy ma się wyciek - robisz ciśnienie i zamykasz butlę. Jeśli ciśnienie na manometrze od butli spadnie w ciągu 24h to musisz szukać gdzie ucieka. Ja mam butlę 6 kg od ponad roku i jeszcze nie nabijałem. A cały czas gazuję butlą i miałem może w sumie miesiąc przerwy w wyszynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Możesz wyjaśnić o co chodzi z pompką do chłodzenia kolumny i ewentualnie jak ma to działać. A pojemnik hermetyczy to do dezynfekcji? Na ten sezon chcę coś podpobnego złozyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 By piwo w kolumnie sie nie"grzało" chłodzone jest wodą z pojemnika, pompka wymusza obieg ps nie wszystkie kolumny to mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ktoś może doradzić jakąś pompkę do chłodzenia kolumny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ktoś może doradzić jakąś pompkę do chłodzenia kolumny? Pompka akwariowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ktoś może doradzić jakąś pompkę do chłodzenia kolumny? Pompka akwariowa. A konkretnie? Jakieś rekomendacje? Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ktoś może doradzić jakąś pompkę do chłodzenia kolumny? Pompka akwariowa. A konkretnie? Jakieś rekomendacje? Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Ja miałem pompkę widoczną na zdjęciu w przeźroczystym pojemniku, miniaturowa jakieś 4 cm. Obecnie nie chłodzę kolumny - w domu zbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Na zdjęciu właśnie słabo widać i dlatego się dopytuję. Czemu uważasz, że w domu zbędne? Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi