leech Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Witam, mam problem - za szybko zacząłem rehydrację drożdży. Zanim brzeczka schłodzi się do niższej temperatury pewnie z kilka godzin minie. Czy krem z drożdży może sobie spokojnie stać w pokojowej temperaturze czy lepiej schować do lodówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 ja jak mam czas i nie zapomnę to jeszcze dodaję trochę cuku, zeby drożdże zaczęły pracę. Możesz odstawić też do lodówki, nic im nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Jak trzymasz je pod folią czy innym czystym przykryciem coby żyjątka z atmosfery się nie zalęgły (których o tej porze roku pełno ) i nic się im nie stanie. Nie przejmuj się będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Do lodówki na kilka godzin nie warto, bo przed zadaniem powinny mieć temperaturę zbliżoną do brzeczki, więc znowu byś musiał je wyciągnąć odpowiednio wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się