Jejski Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Zrobiłem statyw do menzurki aerometru z biowinu, bo jak wiadomo żadnej podstawki w oryginale niema. Wolę szklane, bo można lać wrzątek i potem chłodzić we wodzie i nie trzeba lać tyle co do plastiku. Blacha miedziana 1,2mm o średnicy 12cm, drut 4mm?, troszkę cyny, samoklejąca taśma gąbkowa na spód, oraz samoklejący krążek pianki pod dno menzurki. Może i gadżet ale ułatwia życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 No, no - nieźleś to sobie wykombinował, panie McGyver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielson83 Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Hej No to samo mi się skojarzyło:) czytając forum widzę że pomysłowość Jejskiego nie zna granic:okey: ale dobrze trzeba sobie radzić i nie dać się oskubać, lepiej słodu więcej kupić np. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Spokojnie McGyver dalej działa. Jestem w trakcie dwóch projektów. Relacja z pierwszego już za dwa dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 (edytowane) Rolę statywu może również spełnić klocek drewniany z nawierconym (nieprzelotowym) otworem, przy większej ilości otworów umieścimy tam różne narzędzia. Surowiec łatwo dostępny, a praca potrzebna do wykonania statywu prawie żadna. Edytowane 16 Lipca 2011 przez bogdan62 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Drewniany klocek to była poprzednia wersja mojego stojaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Drewniany klocek to była poprzednia wersja mojego stojaka. To już się boję jaka będzie następna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi