kopyr Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Moment bo duzo zamieszania wokół mnie zrobiłeś. Po primo chyba cały dzień sędziować nie będziemy. O ile dobrze zrozumiałem chodzi o wyjazd sobotni. Po drugie primo, jak już skonczymy prace, pewnie da sie pojechać i zastac pozostałych na biesiadzie. W końcu nie bedziemy sedziować 10 kategorii, tylko jedną. Tak chodzi o wyjazd sobotni, w piątek i niedzielę możesz jeździć do woli. Sędziujemy eliminacje, zakładając że zaczniemy 10-11, po 1,5h powinno być po sprawie. Co najmniej 1h na opracowanie wyników i sędziujemy finał. Być może o godzinie 15 będzie po sprawie, a być może że po 17. Tak czy owak nie ma opcji, żeby jurorzy pomiędzy eliminacjami, a finałem udawali się zagranicę. Niestety jak już pisałem sędziowanie wiąże się z wyrzeczeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Tak sobie myślę, że termin sobotni jest optymalny. Szanowni sędziowie mogą przecież wybrać się we własnym gronie już po "spoceniu" się podczas konkursu i podyskutować o DMSie, kapronianie etylu, diacetylu i innych. Ja wolę żeby nikt mi nie obrzydzał piwa "U Konicka" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Moment bo duzo zamieszania wokół mnie zrobiłeś. Po primo chyba cały dzień sędziować nie będziemy. O ile dobrze zrozumiałem chodzi o wyjazd sobotni. Po drugie primo' date=' jak już skonczymy prace, pewnie da sie pojechać i zastac pozostałych na biesiadzie. W końcu nie bedziemy sedziować 10 kategorii, tylko jedną.[/quote']Tak chodzi o wyjazd sobotni, w piątek i niedzielę możesz jeździć do woli. Sędziujemy eliminacje, zakładając że zaczniemy 10-11, po 1,5h powinno być po sprawie. Co najmniej 1h na opracowanie wyników i sędziujemy finał. Być może o godzinie 15 będzie po sprawie, a być może że po 17. Tak czy owak nie ma opcji, żeby jurorzy pomiędzy eliminacjami, a finałem udawali się zagranicę. Niestety jak już pisałem sędziowanie wiąże się z wyrzeczeniami. O widzisz to sa konkrety. I nie mam pytań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Tak sobie myślę, że termin sobotni jest optymalny. Szanowni sędziowie mogą przecież wybrać się we własnym gronie już po "spoceniu" się podczas konkursu i podyskutować o DMSie, kapronianie etylu, diacetylu i innych. Ja wolę żeby nikt mi nie obrzydzał piwa "U Konicka" Spokojnie, ja ci pomarudzę trochę o DMS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Tak sobie myślę' date=' że termin sobotni jest optymalny. Szanowni sędziowie mogą przecież wybrać się we własnym gronie już po "spoceniu" się podczas konkursu i podyskutować o DMSie, kapronianie etylu, diacetylu i innych. Ja wolę żeby nikt mi nie obrzydzał piwa "U Konicka" ;)[/quote']Spokojnie, ja ci pomarudzę trochę o DMS No dobra, ale tylko trochę, w innym razie napiszę wniosek do Pedra, co by, jako kierownik wycieczki doprowadził Cię do porządku w trybie natychmiastowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zawsze możesz postawić mi knedle i nic nie będę mówić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zawsze możesz postawić mi knedle i nic nie będę mówić Naciągacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Cześć Moment bo duzo zamieszania wokół mnie zrobiłeś. E tam zwykłem śmichy I nie z Ciebie z Kopyra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jest informacja od Dori, że na 13.00 mamy zarezerwowaną salkę "U Konicka" i chyba (jeszcze nie jest pewne ) zwiedzanie minibrowaru. W związku z tym ruszamy z Cieszyna o godz. 12.00 na dworzec w Czeskim Cieszynie. Po drodze zakup koron (kantorów po drodze dostatek). Pociąg odjeżdża o 12.41. Najlepiej kupić bilet grupowy-powrotny (50% zniżki). Jeśli ktoś nie zdąży, następne pociągi co godzinę, 41 minut po pełnej godzinie. Bilet należy zakupić do Dobratic pod Prasivou (wraz z powrotnym, po czesku "spateczni"). To pisałem ja - Pedro - Wasz przewodnik (prywatnie mąż Gabi). Do zobaczenia w Cieszynie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 "just a perfect day ..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Proponowałbym wcześniej wyjechać, bo zanim się obejrzymy zastanie nas wieczór u Konicka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Będzie dobrze, w zeszłym roku też tak jakoś jechaliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Gdzie zbiórka w Cieszynie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Gdzie zbiórka w Cieszynie? Pewnie w browarze. W piątek wieczorem pójdziemy do Sachsenberg ? Czy do jakiejś innej knajpy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 A gdzie ona? Planowaliśmy na czeską stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MINIAK Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 A gdzie ona? Planowaliśmy na czeską stronę. Sachsenberg to minibrowar w Czeskim Cieszynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Proponowałbym wcześniej wyjechać, bo zanim się obejrzymy zastanie nas wieczór u Konicka Brachol, zanim obskoczysz to co masz wpisane w stopce, to dwunasta będzie jak nic ;) Jak dla mnie termin idealny Panie Kierowniku masz Pan plusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 A gdzie ona? Planowaliśmy na czeską stronę. Sachsenberg to minibrowar w Czeskim Cieszynie Tak, ma powstać minibrowar, narazie piwo jest z Kozlowic. To adres: Český Těšín, 73701, Sokola-Tůmy 15, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ee, to bezsensu pić inne piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MINIAK Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 A gdzie ona? Planowaliśmy na czeską stronę. Sachsenberg to minibrowar w Czeskim Cieszynie Tak' date=' ma powstać minibrowar, narazie piwo jest z Kozlowic. To adres: Český Těšín, 73701, Sokola-Tůmy 15,[/quote'] Fakt, zbyt to uprościłem A możnaby się podpiąć do waszej grupy do Konicka? Bo też się tam wybieram, a wole mieć pewne miejsce i poznać grono piwowarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ee, to bezsensu pić inne piwo. W takim razie gdzie będziemy pić piwo w piątek ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Salka zarezerwowana na około 20 osób. Rozmawiałam z Piwowarem, postara się być, ale do końca nie jest pewien i coś mi ściemniał po czesku, z czego już niewiele zrozumiałam Pomolestuję go telefonicznie jeszcze przed weekendem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Sachsenberg to minibrowar w Czeskim Cieszynie Tak' date=' ma powstać minibrowar, narazie piwo jest z Kozlowic. To adres: Český Těšín, 73701, Sokola-Tůmy 15,[/quote'] Fakt, zbyt to uprościłem A możnaby się podpiąć do waszej grupy do Konicka? Bo też się tam wybieram, a wole mieć pewne miejsce i poznać grono piwowarów. Jasne pod warunkiem że nie będziesz pitolił o DMSie Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ee' date=' to bezsensu pić inne piwo.[/quote']W takim razie gdzie będziemy pić piwo w piątek ??? Zobaczy się na miejscu, myślę, że po czeskiej stronie. Po polskiej nic niema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Chłopy wydziwiacie z tymi Czechami w Cieszynie,jak was zapraszam do Czechów Sudeckich to nigdy nie macie czasu,a pod koniec września szykuje się spotkanie w Sudetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi