Merv Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Witam 13.08.br od godziny 11 odbywać się będzie pokaz warzenia piwa w pubie Piwoteka przy ul. 6 Sierpnia 1/3. Pub nietrudno znaleźć - jest między Piotrkowską a Kościuszki. Wpisowe - 10 zł płatne na miejscu. W cenie oczywiście jakieś dobre piwo z któregoś z 11 nalewaków. Planujemy uwarzyć wspólnie jedną warkę, celując w styl Irish Red Ale. Impreza odbędzie się jeśli będzie wystarczająca ilość chętnych, dlatego proszę by zainteresowani wysłali maila na adres piwoteka@piwoteka.pl i w miarę możliwości napisali tutaj, że będą. W razie jakichkolwiek pytań piszcie proszę tu albo do mnie na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merv Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Warzymy już jutro! Zapraszam również doświadczonych piwowarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merv Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Mini-relacja z warzenia i mój pierwszy wywiad nt piwowarstwa:http://www.mmlodz.pl/382705/2011/8/14/piwoteka-narodowa-piwo-uwarzone-w-domu-jest-najlepsze-zdjeciawideo?category=video Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymiki Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Świetnie ! Gratuluje Merv. Niestety nie mogłem być na tym warzeniu, ale chętnie wezmę udział w następnej takiej imprezie no i gdybyś potrzebował pomocy czy to w sprzęcie czy surowcach daj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinio113 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Następne warsztaty warzenia domowego piwa w Piwotece, 02.09.2012 godz. 12:00. http://www.facebook.com/events/370648029670721/ A ja niestety w pracy do 15:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Witam może byśmy Łodziacy i nie tylko pomyśleli o jakimś spotkaniu piwowarów domowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 jutro od 15 warzę piwo w piwotece - wstęp wolny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Sory ale nie mogłem być, może bysmy zrobili jakieś spotkanie w Piwotece . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Sory ale nie mogłem być, może bysmy zrobili jakieś spotkanie w Piwotece . jeśli to pytanie do nas to będziemy pewnie jak coś z tego piwa wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Po spotkaniu w Przyłubiu, chętnie wybiorę się do Łodzi. Czekam na konkrety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 To czekamy na następne warzenie piwka. Shooter porozmawiamy o moim słodowaniu jęczmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 (edytowane) Łódzkie Warsztaty Warzenia Domowego Piwa - spotkanie dziewiąte Wracamy z Warsztatami!!! I wraca do nas Piotr Piwowar!Już 18 listopada uwarzymy bittera. Druga dobra wiadomość: od teraz warsztaty są bezpłatne!!! A trzecia: chcemy z Wami, uczestnikami, porozmawiać o tym, jak nasze warsztaty mają wyglądać: czy mają być takim "wstępem dla początkujących" czy może "kursem dla średniozaawansowanych"? Są pomysły aby co pewien czas robić bardziej szczegółowe warsztaty - przyjdźcie na najbliższe Warsztaty i podzielcie się z Piotrem i nami swoimi uwagami! Uwaga, najbliższe Warsztaty potrwają 4-5 godzin! 18 listopada 2012 15:00 Piwoteka Narodowa I link do wydarzenia na fb https://www.facebook...34524613363038/ Może tym razem w końcu uda się wybrać Edytowane 5 Listopada 2012 przez nikiboom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Pytanie techniczne: jak dojechać z Widzewa? Może się wybiorę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Super ja będę na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Pytanie techniczne: jak dojechać z Widzewa? Może się wybiorę? Z Widzewa wsiadaj w tramwaj do centralu i pieszko Piotrkowską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Pytanie techniczne: jak dojechać z Widzewa? Może się wybiorę? Można też tramwajem 9 i wyskoczyć przy zielona/piotrkowska. Mniej chodzenia piechotą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Dzięki Chłopaki za podpowiedź. Rozumiem, że spotkanie otwarte dla wszystkich? Duży tłok panuje podczas takiego warzenia pokazowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jeszcze nie byłem, ale po zdjęciach z poprzednich spotkań widziałem, że było kameralnie, chociaż na poprzednie spotkania trzeba było się wcześniej zapisać i była też jakaś mała opłata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 I po spotkaniu było na prawdę super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Szkoda, że znowu nie miałem czasu się wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi