jacer Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Znalazłem w piwnicy takie cudo. 12,5 Blg, 6% alk. Ale zielone, Edycja specjalna A.D 2006. piana: obfita, zielonkawa, średnio pęcherzowa, nalewane na kilka razy, kolor: zieleń, zapach: chmielowy, przyjemny, smak: wytrawne, czyste w smaku, przyjemna goryczka, nie czuć dodatków chemicznych, wysycenie: średnio duże. Piwo przyjemne, ze względu na kolor kontrowersyjne, kolor sugeruje inne odczucia smakowe, jednak jest jak najbardziej piwnie. Ciekawy eksperyment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cianek Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) Jak zrobić takie zielone ? Czy receptura owiana jest tajemnicą ? Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez cianek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Barwnik spożywczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 No na Raciborskim Zielonym tak właśnie piszą. Naturalny barwnik spożywczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 he he to nieźle zakamuflowałeś Jacer U mnie stoi jeszcze jedna butelka czeka z otwarciem na przyszły rok, porównam wtedy z kolejna edycją. tutaj są informacje jak to piwo zostało zrobione http://www.piwo.org/forum/p84515-29-01-2011-06-37-14.html#p84515 http://www.piwo.org/forum/p91726-17-03-2011-19-21-47.html#p91726 Jak by nie patrząc V miejsce na WWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 zielone piwko? bo widocznie nikt nie spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji!! - (mam nadzieje że celnie trafiam w nowy awatar josefika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Cześć Znalazłem fotkę ze spotkania w Rudzie Śląskiej tegoż piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi