tomaszko Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam serdecznie, Ponieważ to forum o piwie, więc być może ktoś mi doradzi. Produkuję (wielkie słowo:) ) dla satysfakcji i przyjaciół domowe piwo, chciałem z pewnej okazji stworzyć podkładki pod piwo, może polecicie mi kogoś? Chce ich mieć nie więcej niż 1000sztuk i wiem, że to niewiele dla tych co to robią...oczywiście przeszukałem internet i ceny niestety są w okolicach 1.4zł za jedną stronę w 4 kolorach i to w większości jakieś papier naklejany na tekture- ja chciałbym żeby te podkładki były na prawdziwym beermacie, offsetowe, nie jakieś powlekane, drukowane cyfrowo. Jest szansa zejść przy 1000szt poniżej złotówki? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minder Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Niestety nie wszędzie na stronach dostępne są cenniki, ale znalazłem następujących producentów: InformMax (Kraków) Consnet (Kraków) Pacon (Oborniki Śl.) InformMax deklaruje, że produkuje podkładki na normalnym beermacie, więc powinno być ok. Szczególnie, że wg oferty robią podkładki dla kilku znanych marek. Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez minder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszko Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Wielkie dzięki za błyskawiczną odpowiedź! sprawdzę ich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Wielkie dzięki za błyskawiczną odpowiedź! sprawdzę ich. I pochwal sie jak to wychodzi cenowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieddro Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam serdecznie, Ponieważ to forum o piwie, więc być może ktoś mi doradzi. Produkuję (wielkie słowo:) ) dla satysfakcji i przyjaciół domowe piwo, chciałem z pewnej okazji stworzyć podkładki pod piwo, może polecicie mi kogoś? Chce ich mieć nie więcej niż 1000sztuk i wiem, że to niewiele dla tych co to robią...oczywiście przeszukałem internet i ceny niestety są w okolicach 1.4zł za jedną stronę w 4 kolorach i to w większości jakieś papier naklejany na tekture- ja chciałbym żeby te podkładki były na prawdziwym beermacie, offsetowe, nie jakieś powlekane, drukowane cyfrowo. Jest szansa zejść przy 1000szt poniżej złotówki? pozdrawiam Witaj! Będzie ciężko. Co prawda technologia druku podkładek jest w tej chwili jedną z najtańszych - tampondruk w dobie silikonowych form przygotowywanych na dość tanim sprzęcie (ostatnio gość o którego zamawiałem jakieś firmówki chwalił się maszyną za... 500 zł:-) schodzi z ceny dość znacznie: wystarczy porównać ceny gadżetów reklamowych np 2003 a dziś. Z drugiej strony podkładki produkowane z miazgi papierowej to strasznie wąski segment rynku, z niewielką konkurencją. Albo inaczej: nastawioną na trzy typy klienta: koncerny, mniejsze browary i restauracje i puby. jednak nawet pub, któremu wymarzy się własna podkładka zamówi nie mniej niż 10k. Z drugiej strony klasyczna firma oferująca usługi tampondruku czy sitodruku nie będzie miała dostepu do papieru 9nawet w formie arkuszy - ale wtedy dochodzi koszt matrycy do wycięcia etc etc etc. Rynek przyrównałbym raczej do poligrafii sprzed CTP (czasy naświetlania klisz ) gdzie nie było może takiego parcia jak dziś na obniżanie ceny. Dla przykładu cena folderu A4/3 bez foliowania 1k szt. w Krakowie (dane z pliku xls ze starymi fakturami:-) w r.2000 to 2140 zł netto, 2003 to 1950 zł, a w zeszłym roku zapłaciłem 390zł netto z lakierowaniem... Co ciekawe ceny nakładów pow 10k szt. nie zmieniły się tak bardzo. A szukałeś może w firmach czeskich, alibo niemieckich? Skoro są już branże drobne gdzie ceny porównawcze potrafią (nieprzyjemnie) zaskoczyć... Jeśli znajdziesz, się zapomnij się jednakowoż pochwalić. Ktoby nie chciał mieć własnych bierplatten... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszko Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Wysłałem zapytania, obecuję przedstawić co i jak, trochę mnie zmartwiłeś pieddro, 10 000 to ilość zupełnie abstrakcyjna w moim przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?album=54&pos=8 Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszko Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 anteks, fajne gadzety, u kogo robiłeś, możesz zdradzić? ew. na PW? produkują też na beermat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieddro Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?album=lastupby&cat=0&pos=10&uid=11 drewniana jest piękna! ale jest drewniana. Fakt, popuszczając wodze fantazji możemy wykonać podstawki na każdym materiale, który oferują firmy gadżetowo-reklamowe wychodząc z poszukiwania pod kątem technologii wykonania: wycinanie/wypalanie laserem - materiał: drewno,blacha met kolorowa, blacha nierdzewka, spienione pvc, sztywne pp.... frezowanie cnc - szkło, drewno, żywica epoksydowa, konglomerat, kamień naturalny, lastrico tampondruk - każdy płaski materiał sitodruk - każde w miarę płaski materiał flock - bawełna wyszywanie komputerowe (haftowanie mi sie źle kojarzy) - każdy materiał włókienniczy. Tylko czy to będą jeszcze podkładki? Podkładka miała historycznie blokować roszenie stołu i zbierać wylewającą sie pianę. ale podkładki ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszko Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Fakt, beermat z założenia ma służyć do wsiąkania płynu, co czyni je chyba jednak jednorazowymi, drewniane wchłaniają zdecydowanie gorzej ale za to można ich użyć kilka razy poza tym ta unikalność! Jak to jest anteks z używaniem tych drewnianych, jak długo służy taka drewniana zanim przestaje być estetyczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 anteks, fajne gadzety, u kogo robiłeś, możesz zdradzić? ew. na PW? produkują też na beermat? Żadna tajemnica , korkowe Jacek Gasparewicz GJG GROUP Drwęcka 12 14-100 Ostróda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Na allegro jakiś czas temu znalazłem firmę oferującą nadruk na podkładkach z korka (wg mnie to dosyć dobre rozwiązanie). Cenowo zdaje się było do przyjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Na allegro jakiś czas temu znalazłem firmę oferującą nadruk na podkładkach z korka (wg mnie to dosyć dobre rozwiązanie). Cenowo zdaje się było do przyjęcia. post nr 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Tak zgadza się. Miałem na myśli nadruk na "gołym" korku. Teraz bez rezultatu szukałem na allegro tej oferty. Może się z czasem pojawi. Są na necie firmy oferujące taki nadruk ale maja dosyć duże ceny (minimalna ilość zamówienia): http://oficyna-drukarska.pl/podkladki.html http://www.sklep-attum-reklama.pl/Reklamowe_podkladki_korkowe_z_Twoim_nadrukiem_300szt-48.html Na allegro z tego co pamiętam była możliwość zamówienia mniejszej ilości. Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Adam ma takie http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?album=lastup&cat=10186&pos=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Adama podkładki widziałem, właśnie o coś takiego mi chodzi. Zastanawiam się, czy firmy zajmujące się reklamą mogą za niewielkie pieniądze nadrukować powiedzmy 50 szt. podkładek z korka na powierzonym materiale. Moim zdaniem 100zł za 50 podkładek to będzie cena do przyjęcia. Tyle mniej więcej liczą firmy (1,98 zł / szt). Nie potrzeba mi 500 czy 1000 szt. podkładek a takie są zwykle zamówienia minimalne.... :rolleyes: Można popytać w lokalnych firmach jak to technicznie widzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 moje kosztowały chyba 2 z groszami przy nakładzie 20 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Dokładnie, U mnie w Rudzie takie robią za taką cenę. Nie wiem jak cenowo obecnie, ale ostatnio im się laser zepsuł i nieoddzwonili jakby wciąż był w naprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Dokładnie, U mnie w Rudzie takie robią za taką cenę.Nie wiem jak cenowo obecnie, ale ostatnio im się laser zepsuł i nieoddzwonili jakby wciąż był w naprawie. 1,98zł/szt to z materiałem czy sam nadruk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zapytam, ale jak znajdę chwileczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwnicaPiwa Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Temat ciekawy- wczoraj po najprostszym wklepaniu w Google hasła pokazało mi się to: http://www.podkladki-pod-piwo.com.pl/ Robią też serie liczące po 1000 szt., także dla browarów domowych. Zadzwoniłem dzisiaj i dostałem kontakt do nieobecnego dziś Pana Pawła, który tym segmentem się zajmuje, ale dziś nie jest w firmie. Tel do Pana Pawła: 664 768 204. Oferty cenowej nie uzyskałem przez telefon- potrzebny jest kontakt mailowy. Maila puściłem i czekam na odpowiedź. Szybkość reakcji firmy też oczywiście będzie (dla mnie przynajmniej) liczona in plus lub in minus. Papaja Remik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdkwooddecor Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 (edytowane) Witam, zajmujemy się produkcją stylowych, drewnianych podkładek pod szklanki. Przykładową podkładkę można zobaczyć na naszej stronie internetowej www.tdkwooddecor.glt.pl w dziale galeria, lub bezpośrednio tutaj Wyróżniamy się darmową wyceną, pomocą przy projekcie oraz dokładnym terminem realizacji. Nie zniechęcają nas małe zamówienia i nie windujemy sztucznie cen przy takich zleceniach. Zainteresowanych proszę o telefon pod numer 531905502. Nawet w przypadku malutkich zamówień (200-300 sztuk) oferujemy cenę poniżej 2zł Z pozdrowieniami dla wszystkich miłośników piwa, TDK Wood Decor Edytowane 4 Listopada 2011 przez tdkwooddecor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 (edytowane) 200 sztuk... Jak dla mnie malutkie zamówienie... (pomijam to, że 400 zł wolałbym przeznaczyć na sterownik od Boleckiego). Edytowane 4 Listopada 2011 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdkwooddecor Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Nie rozumiem co masz na myśli Tomku. Nie widzę powodów by czepiać się nomenklatury. Jeśli kogoś to interesuje realizujemy także mikro zamówienia (od 25 do 200 sztuk) choć wtedy cena jest waha się od 2 do 3 złotych i jest zależna od wielu czynników, np. wielkość loga, które ma zostać wypalone. Tym, którzy stornią od telefonicznej rozmowy polecam maila tdkwooddecor@interia.pl , bądź ewentualnie GG 4536792. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Oj ja się nie czepiam Prawa rynku i szukania zbytu (koledzy pewnie wyrażą nawet zdziwienie, że nie przyczepiłem się w moim stylu). Ot dla mnie 200 sztuk to abstrakcja Pewnie gdybym miał ładnie zrobione miejsce do warzenia, porządnie usprzętowione, miał czas na warzenie i na tyle licznych fanów mych wyrobów myślałbym o podstawkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi