pepek84 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgaduję, że w miejscu degustacji. Właśnie o efekt końcowy mi chodzi. Tzn piwo było pijalne , smaczne nawet , mojej żonie szczególnie przypadło do gustu. Ale właśnie ze względu na ten końcowy efekt polecałbym albo stricte pszeniczne , albo coś bez pszenicy w zasypie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 No ale czy szanowna małżonka piła oryginalne Koelsche? I czy ty piłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Przypuszczam, że kolega pepek84 nie jest po prostu zwolennikiem zbyt wyeksponowanej goryczki w piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Co do mnie to chyba zdecydowałem się na Pale Ale oraz IRA a dopiero jak zrobię te 2 piwka to będę się brał za pszeniczkę... Dzięki wszystkim za udzielone komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Przypuszczam, że kolega pepek84 nie jest po prostu zwolennikiem zbyt wyeksponowanej goryczki w piwie Piłem , ale tak dawno że nie pamiętam już Poza tym nie napisałem nigdzie , że chciałem żeby wyszedł "prawie jak..." , tylko mówię po prostu o tym jak smakowało piwo. Jedyne piwo które robiłem dwa razy ( w mojej imponującej karierze 11 warek ) i za każdym razem nie byłem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WielkiX Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Yo Ja zaczalem od Pale Ale z tej receptury: http://www.wiki.piwo.org/index.php/Pale_Ale_-_receptura_testowa, dobre lekko owocowe piwo - raczej Pozniej bylo to: http://pl.wikibooks.org/wiki/Piwowarstwo_domowe/Przepisy (tu zeskalowane na 10 l brzeczki) jestem z niego naprawde zadowolony, smaczne, orzeziwjace chmielowe Teraz zrobilem to - co do wrazen, w trakcie - http://www.piwo.org/forum/t5872-Milk-Stout--wyjasnienie-watpliwosci.html Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siekier Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 http://www.homebrewing.pl/pale-ale-12stblg-zestaw-surowcow-p-224.html To by było dobre na pierwsze zacieranie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 http://www.homebrewing.pl/pale-ale-12stblg-zestaw-surowcow-p-224.htmlTo by było dobre na pierwsze zacieranie? Moim skromnym zdaniem jest to dobry wybór. Moją pierwszą warką był Irish Red Ale. Jeśli uwarzysz to piwo gwarantuję Ci, że zakochasz się w angolach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 http://www.homebrewing.pl/pale-ale-12stblg-zestaw-surowcow-p-224.htmlTo by było dobre na pierwsze zacieranie? ... gwarantuję Ci' date=' że zakochasz się w angolach [/quote'] Za takie stwierdzenie w wielu niektórych częściach Irlandii można stracić zęby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się