polter Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Witam szanownych Piwowarów. Podczytuję trochę to i inne forum od kilku dni, wypada się więc przywitać. Na imię mam Sławek, mieszkam w Gostyniu. Nad samodzielnym warzeniem piwa myślałem już kilka lat temu ale jakoś nigdy nie wdrożyłem tego pomysłu w życie. W tym roku, z racji tego, ze winniczka została srogo potraktowana przez zimę oraz "dobita" majowymi mrozami, myśl o własnym piwie powróciła na nowo. W końcu powinno coś w domu "bulkać" w rurce bo ta cisza jest strasznie denerwująca. Obecnie wchłaniam teorię z forum a "praktykuje" na 2 puszkach z BA Pozdrawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 cześć I w takim Gostyniu tylu piwowarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Krajanie z pyrlandii i jeszcze z mojej wiochy powitać jak przez 2 lata nie było nikogo to teraz już jest kolejny piwowar w mieścinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zstars Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Witam i pozdrawiam z Gdańska, czytaj i zabieraj się za zacieranie to jest dopiero zabawa - a jaki smak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Witam i życzę samych piwowarskich sukcesów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Witałem się na priwie ale powtórzę też na ogólnym... Witaj krajanie. Widać kiedyś trza będzie jakiś regionalny zlot połączony z degustacją zorganizować :) Wino to nie piwo ale też napojem bogów zwane, więc do dzieła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Witam również z Wielkopolski! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Witam krajana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Wielkopolska rośnie w siłę, dobrze, dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Śląsk również wita, samych sukcesów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielson83 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 No to Dolny Śląsk nie pozostaje dłużny i również serdecznie wita Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witam ponownie Dziękuję wszystkim za powitanie i śpieszę donieść, że właśnie dotarły do mnie brakujące sprzęty i surowce do samodzielnego warzenia. Jeżeli nie wyjdzie w praniu, że o czymś zapomniałem, to powinienem dzisiaj popełnić swoją pierwszą zacieraną warkę. Ale o tym to już w innym wątku, jeżeli oczywiście będzie o czym i czym pisać. Trzymać kciuki abym nie poległ już przy pierwszym pojedynku ze słodami. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi