lopez Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 No i stało się, tragedia, armagedon, apokalipsa - będąc po kilku (sklepowych) porterach dotknąłem się podłączania kega w celach nagazowania... (nie polecam ) Efekt taki, że cała masa piany zrobiła cofkę w kierunku reduktora i ze sporą siłą wystrzeliła przez zawór bezpieczeństwa na reduktorze (oczywiście ja w tej chwili wspaniałomyślnie ten zaworek własnoręcznie trzymałem otwarty ) Pytanie - jak czyścić i następnie suszyć podwójny reduktor ? Zwykłe płukanie wodą, czy muszę rozkręcać i dezynfekować w jakiś sposób ? Może miał ktoś doświadczenia w temacie czyszczenia reduktora od środka ? Podobnego tematu nie znalazłem.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 myślę że jak zrobisz tak jak zrobiłeś tylko z wodą i trochę dłużej i najlepiej co najmniej letnią, a potem samym CO2 przepłuczesz reduktor to będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Ja swój reduktor co prawda pojedynczy po zalaniu bez problemu rozebrałem, wyczyściłem i wysuszyłem. W środku jest membrana gumowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi