rockford86 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Witam, Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zrobiłem już 1warke 20l Koelsch, ale jak dla mojej dziewczyny jest zbyt gorzkie. Zwracam się z prośbą o podanie jakieś dobrej, sprawdzonej receptury na jakieś ?słodsze? piwo, po którym moja dziewczyna doceni moje nowe hobby. To mój pierwszy post dlatego z góry przepraszam za jakieś moje niedociągnięcia i błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Zrób Milk Stouta. Jest to ciemne z laktozą, które drożdże nie zjedzą i będzie słodkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Brown Ale w stylu południowoangielskim (Londyńskim). Ze względu na łagodny charakter bywa nazywane piwem "do nauki picia piwa". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockford86 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Dzięki za odpowiedz, a możecie podać jakąć dokładną recepturke na któreś z tych piwek?? jeśli prosze o zbyt wiele to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość n-krzychu Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 np: http://www.browamator.pl/szczegoly.php?grupa_p=9&przedm=1829894&=Milk_Stout ale może poszukałbyś sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Wybierz sobie któreś: http://www.beertools.com/html/recipe.php?style=63&category=All+Grain&grain=none&extract=none&adjunct=none&hop=none&text=&sort=recent&order=d to pomogę w doszlifowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi